Falla NaJordana

  • 2019-Cabecera03
  • 2019-Cabecera07
  • 2019-Cabecera06
  • 2019-Cabecera04
  • 2019-Cabecera01
  • 2019-Cabecera02
  • 2019-Cabecera05
  • 2019-Cabecera08

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

LLIBRET 2019

   

DE FALLA GERMANA A FOGUERA GERMANA I TIRE PERQUÈ EM DONA LA GANA 

El mes de juny significa retrobament amb les associacions amb les quals estem germanats cultural i des de ja fa molt temps sentimentalment. El plaer del retrobament amb els amics de Carcaixent i d'Alacant està sempre garantit.

Com anunciarem, fa ara mateix un any, en 2019 ens anavem a veure en Carcaixet, i així va ser. Els amics i amigues de la Falla de la plaça major de Carcaixent “la major” van organitzar una jornada de convivència d'allò més completa. De bon matí ens van rebre amb un esmorzar en l’Espardenyot i ens van guiar en una fantàstica visita al Palau del Marqués de Montortal, majorment coneguda com el Palau de la Marquesa encapçalada per Vicent Guerola, qui meravellà als i les assistents amb el seu relat sobre les estades d'una casa pairal de finals del segle XVIII i estil neoclàssic que des de l'any 1993 és utilitzada per a dependències municipals després de ser adquirida per l'ajuntament. Especialment i com ocorre en quasi totes les cases nobles de la regió valenciana, destaquen la cuina i una curiosa habitació denominada el fumoir (fumador).

Després d'esta visita, ens dirigirem al casal de “la major” per a contemplar com aquest havia pres forma d'exposició i havia sigut envaït per la completa i vistosa mostra del libret 2019 “Xafant terra”. Finalment, vam tindre el plaer de ser convidats i convidades a menjar en el lloc on “la major” realitza les seues impressionants presentacions, el Magatzem de Ribera. Allí mateix, el nostre president Pedro Borrego Pitarch i el nostre president infantil Guille Villena Romero van participar en el tradicional intercanvi de presents entre aquests últims i els càrrecs de 2019 i 2020 de la falla amfitriona. Tota una grata jornada que esperem repetir al llarg dels anys en commemoració a Pepe Pastor, faller de totes dues falles i a qui devem esta magnífica unió.

I de Carcaixent a Alacant, passant pel Corpus, Diana, Claudia, Guille i Pedro, acompanyats dels seus familiars i una xicoteta delegació de la falla, es van traslladar a la ciutat de les palmeres per a participar al costat dels amics i amigues de la Foguera Hernán Cortés, de l'ofrena de flors a la Mare de Dèu del Remei. Un any més acompanyem a aquests germans i germanes de la festa durant la setmana gran de les Fogueres 2019 i vam poder gaudir dels projectes que allí es van plantar i de les nits alacantines de revetla i coca amb tonyina. Lamentablement els nostres amfitrions en el seu 90 aniversari, amb la Foguera “aigua de lluna” de Javier Goméz Morollon, no es van alçar amb el 1r premi de la secció especial, però si donem fe de l'especial que saben muntar uns festejos envejables, i volem transmetre'ls de nou la nostra enhorabona per eixe 2n premi de la 1r categoria a la foguera infantil, 2n premi d'entrada de bandes i presentació de la bellea del Foc, 3r premi al motiu floral i 7é de llibret. Sens dubte, estem a l'espera de la nostra pròxima visita a Alacant, però abans rebrem als seus representants, Patricia Morán Sánchez i Lucia Gómez Vidal en les pròximes falles 2020.

Alhora que tot això estava succeint a Alacant, a València, els gegant Carmeleta i Vicentico, cedits per la nostra comissió l'any 2002 a l'Ajuntament de la ciutat de València es mostraven una vegada més com a part dels festejos de Corpus 2019. Si algú o alguna de vosaltres no va poder veure'ls en ocasió d'aquesta festivitat, pot fer-ho sempre que ho desitge en el Museu de la Festa del Corpus situat al carrer Roteros (barri del Carmen).

Fotogarfies: Falla Plaza Mayor de Carcaixent, arxiu Na Jordana.

Representants

Monuments

Tirant de Lletra