Falla NaJordana

  • 2019-Cabecera08
  • 2019-Cabecera03
  • 2019-Cabecera07
  • 2019-Cabecera06
  • 2019-Cabecera02
  • 2019-Cabecera01
  • 2019-Cabecera05
  • 2019-Cabecera04

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

LLIBRET 2019

   

VISCA LA VERGE DEL CARMEN 

Com cada any, en les vespres i en el Dia de la Mare de Dèudel Carme, els i les nostres representants van participar al costat d'altres falles del sector en les activitats programades per la confraria de la parròquia de la Santíssima Creu, en honor de la patrona del barri.

Estes activitats van començar les vespres del dia gran de la festa, amb una càlida ofrena de flors i el muntatge del tapís confeccionat l'any 2011 pel col·lectiu Carme, t’estime que en aquells dies estava compost per la nostra associació, la falla Blanqueries i la falla Mossén Sorell-Corona.

El 16 de juliol, després d'assistir a la missa de descoberta i comprar les tradicionals margarides en els llocs de venda de la plaça del Carme, va tindre lloc el característic repartiment de murta pels carrers, que va inundar tot el recorregut del perfum que va obrir pas al tradicional olor a encens de la solemne processó.  Alguns dels nostres companys i algunes de les nostres companyes, van participar tant com a representants de la nostra falla, com a clavaris i clavàries de la Mare de Dèu del Carme o simplement com a veïns i veïnes del barri. La processó també va comptar amb la presència de les falleres majors de València 2019, Marina Civera i Sara Larrazabal.

En acabar, en la pròpia plaça del Carme, va tindre lloc el Cant de la Carxofa: un xiquet vestit d'àngel dins d'un artefacte amb forma de carxofa, canta un poema musicalitzat dedicat a la Mare de Déu acompanyat per l’orquestra i el cor de la “Capella del Mestre Sansaloni”  Este cant ve del de les representacions asuncionistes que es representaven en moltes esglésies, principalment en la catedral de València, sent un costum molt popular als pobles de l'horta de València durant el segle XIX i que s'ha anat perdent, amb algunes excepcions com Aldaia, Alaquàs i Silla i el barri del Carmen a València.

La processó de la Mare de Déu del Carme ha sigut tradicionalment el comiat oficiós dels representants de Na Jordana, com a últim acte festiu de l'exercici abans del nomenament dels que seran els seus successors i les seues succesores. Per la qual cosa, ni l'acabada de preseleccionar com a candidata a fallera major infantil de València 2020 Carla Guillen, ni Diana Rey, ni Guille Villena, acompanyats/as pel president Pere Borrego Pitarch, van voler perdre's aquesta tradicional festivitat del nostre barri com a fermall final a un any formidable.

Representants

Monuments

Tirant de Lletra