Falla NaJordana

  • 2019-Cabecera04
  • 2019-Cabecera03
  • 2019-Cabecera05
  • 2019-Cabecera08
  • 2019-Cabecera06
  • 2019-Cabecera01
  • 2019-Cabecera07
  • 2019-Cabecera02

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

LLIBRET 2019

   

TIRANT DE LLETRA… I JA VAN 19! 

El passat dissabte dia 28 de setembre, a l'església del Convent Carmen de València, va tindre lloc la cerimònia d'inauguració de la XIX edició del Tirant de Lletra, la lectura col·lectiva de la novel·la “Tirant lo Blanc” de Joanot Martorell que des d'octubre de 2001 organitza la nostra associació cultural fallera per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana.

L'acte d'obertura, conduït per María José Gallego i Voro Guzmán, es va iniciar amb la presentació dels principals personatges de la gran novel·la del segle d'or de les lletres valencianes, a través d'una animació dramatitzada i actualitzada a càrrec de Na Jordana Teatre.

Seguidament, es va donar a conéixer el complet programa d'activitats de la present edició, l'eix principal de la qual continua sent, com no, la lectura en la nostra seu social fins al 9 d'octubre de l'adaptació dramatitzada de “Tirant lo Blanc” realitzada per la companyia Crit Teatre (Anna Marí, Josep Daniel TormoJosep Vicent Valero).

Programa que va donar pas a les primeres lectures de l'obra a càrrec de personalitats de les Falles, la cultura o la comunicació. Enguany, vam comptar amb la presència per a tal efecte de Marina Civera Moreno (Fallera Major de València 2019), Clara Castelló (periodista), Lucía Poveda (actriu) i Juan Magraner (locutor). Van tancar la lectura inaugural les nostres màximes representants: Ariadna Ángeles Pérez (Fallera Major de Na Jordana 2020), Sofía Recio Pardo (Fallera Major Infantil de Na Jordana 2020) i Aitana Miralles López (Presidenta Infantil de Na Jordana 2020).

Va arribar el torn de la intervenció del nostre president, Pere Borrego Pitarch, convidant a la concurrència a participar en la lectura i reafirmant la importància d'esta activitat cultural com una dels principals senyals d'identitat de la nostra associació. Pere Borrego també va ser l'encarregat de presentar a qui ha sigut la nostra pregonera d'enguany perquè posara el fermall a esta cerimònia: Mónica Oltra Jarque, vicepresidenta del Consell i consellera d'igualtat i polítiques inclusives de la Generalitat Valenciana. La seua intervenció va ser una senzilla i afectuosa oda a l’excepcionalitat de Na Jordana, a la del Tirant i a la importància de la cultura per tal de generar relacions i d’ampliar la nostra participació ciutadana. Sense oblidar la necessària reivindicació d'igualtat en un temps d'inexplicable qüestionament dels drets aconseguits, especialment per les dones.

L'acte va concloure amb el concert de la formació Teixint Terres (Abraham Rivas, Paula Rivera i Aitor Sáez de Jáuregui) amb el seu particular i mestís viatge musical a partir de la interpretació de les arrels folklòriques de la música valenciana.

I com Tirant no descansa, en el matí del 29 de setembre va tindre lloc en la nostra seu social la inauguració de l'exposició itinerant “Sant Vicent Ferrer, escriptor de l’any” en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i dedicada al llegat del predicador valencià en les seues múltiples facetes. Per a tal ocasió, vam comptar amb el responsable de la institució acadèmica, Ramon Ferrer i Navarro, qui va realitzar una breu explicació del contingut al nostre màxim i a les nostres màximes representants i a tots i totes els convidats i convidades.

Entre els dies 30 de setembre i 8 d'octubre sou benvinguts i benvingudes a participar de les lectures o d'alguna de les moltes activitats del programa de la present edició.

Vine a Tirar de Lletra amb Na Jordana!

Representants

Monuments

Tirant de Lletra