5_ TRADICI.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

DE PARÍS A VALÈNCIA, FILANT BEN PRIM

El passat dissabte 9 de febrer, el teatre Talia de València va acollir la presentació de les nostres falleres majors 2019, Diana Rey Pajares i Claudia Guillén Bartual.

A la vesprada va tindre lloc la presentació de la nostra fallera major infantil, Claudia Guillén Bartual, que va arribar al teatre amb la nostra fallera major 2019, Diana Rey Pajares. A les portes del teatre li esperaven el nostre president Pere Borrego Pitarch i el president infantil 2019, Guillermo Villena Romero. Una vegada a l'interior del teatre, es va donar pas a la representació de l’apropòsit “Fils!” –escrit per Alejandro Lagarda i dirigit per Ilion Trebicka- que va ser el preludi a l'acte protocol·lari de proclamació. “Fils!” és una metàfora ambientada en la quotidianitat de la nostra festa gran i de la sempre necessària diversitat i tolerància, especialment entre tots aquells menuts i menudes que, més prompte que tard, seran el futur de la festa i de la nostra societat.

Una vegada finalitzada l'obra representada magníficament pels més joves de la comissió, va sonar la suite Regina de Na Jordana per a proclamar a Claudia que, amb molta emoció, va ser rebuda en l'escenari per Guille per a imposar-li la banda. Seguidament, Claudia va pronunciar unes paraules d'agraïment als i les presents i la seua familia, sempre amb els millors desitjos de compartir un any inoblidable amb tota la xicalla de Na Jordana. Després de l'audició dels himnes, va arribar la fi de festa que tancaria el teatre per unes hores per a preparar la presentació de Diana.

Ja a la nit, i en companyia de Claudia, arribava Diana al teatre, novament rebuda pel nostre president i pel president infantil 2019. Una vegada en el teatre, es va iniciar la representació de “La transfiguració de la fada verda”, signada per Jesús I. Català i dirigida per Ilion Trebicka. Un viatge –prou etílic- de París a València, de la Belle Époque a la Novíssima Onada Totalitària i del Moulin Rouge a la festa de les Falles. El contrast entre èpoques i llocs va oferir algunes reflexions sobre els límits imposats a la creativitat a individus i societats; sobre els límits imposats des de fora però també generats des de dins pels nostres estertors d'esperit i les nostres acomplexades actituds.

El resultat va ser un dinàmic i amé espectacle musical –coreografiat per Juan Benavent- portat a escena pel potent grup d'actors i actrius de Na Jordana Teatre que, novament, va suposar una fita en la particular escena teatral fallera en la qual Na Jordana mai deixa d'investigar nous camins i en la qual la nostra comissió és tot un referent. Esta posada en escena va incloure un breu però digníssim i sentit homenatge a un dels grans del teatre de Na Jordana, Ximo Aparisi Faubell, qui per desgràcia va morir fa uns mesos i al qual seguim i continuarem tirant molt a faltar. Amb les paraules de Toulouse-Lautrec, personatge que estava destinat a ser interpretat pel nostre company i unes imatges projectades de les seues millors actuacions sobre el cel de París, retem homenatge a qui sempre estarà en el nostre record.

Després de l’apropòsit va arribar el moment de Diana que va veure complit el seu somni de convertir-se en la màxima representant de Na Jordana. Després de la imposició de la banda i del poema, Diana va dirigir unes paraules als assistents, recordant com havia desitjat des de fa molts anys que arribara eixa nit, l'orgull que sentia per representar a la seua comissió i l'agraïment a familiars i amics que l'han fet possible; convidant també a tothom a celebrar les pròximes falles junt a nosaltres.

Després de l'apoteosi va arribar la fi de festa al ritme d'un endiablat can-can que va coronar una altra nit màgica i d'èxit per a la nostra comissió.

Fotografia: Antonio Cortes Latre i Arxiu NaJordana

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra