8_LLENGUA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

BESADES FURTIVES, BESADES FURTADES...

Amb la seu social de Na Jordana pleneta de gom a gom i com a imminent preàmbul a unes merescudes vacances, NA JORDANA, presentà a col•laboradors, sponsors, simpatitzants, components de la comissió i amics els seus projectes per a 2016 per mitjà d’un cabaret literari i musical interpretat pels propis components del col·lectiu.

No hi  faltaren els recitals poètics, la música en directe,  les coreografies remember o les paròdies i  play-backs per fer conéixer una agenda carregadeta d’accions festívoles i culturals des de començaments de setembre a inicis de març, ni tampoc la forma ni els continguts dels seus cadafals per a 2016.

Amb música en directe del compositor Marcos R. Conde i , besada a besada, els assistents tingueren l’oportunitat d’admirar el cartell que l’il·lustrador Manuel Boix ha dissenyat per a la XV edició del “Tirant de lletra” o el lema i les característiques del micro i macromunent que es plantaran a la plaça del Portal Nou, novament connectats per un leit-motiv comú: el de les besades.

Joan S. Blanch, informà de les raons que li van motivar a tornar a fer falles de la mà de Na Jordana i comunicà que Muac! , que serà el títol que durà la seua falleta, constituirà en bona mesura eixa sonora besada amb què desitjava agrair a la comissió l’estima i la confiança amb ell dipositades. En la seua intervenció incidí en la necessitat de seguir apostant per unes falles infantils amb tant de “suc” com a “corfa” i feu retrospectiva la seua dilatada relació amb Na Jordana posan-net l’accent en algunes anècdotes.

José Lafarga, com a màxim responsable de l’equip creatiu encarregat de la realització de Què hi ha al darrere d’un bes?  ( What’s in a kiss?) , més que explicar o descriure el monument gran de Na Jordana,  optà per convidar a què els presents ho feren per tal de no condicionar la seua primera impressió i  manifestà la il·lusió i gran responsabilitat que sentia en constituir la imatge pública de 2016 d’una comissió amb tanta personalitat com la que li havia confiat a ell i a Ramon Pla,  un dels il·lustradors més admirats per ell,  la realització d’un projecte pel qual se sentia captivat i en el qual s’estava buidant dia a dia. Jesús I. Català, en representació de la part més crítica del projecte, a través de poemes de Pesoa i Estellés, entre d’altres, explicà tot allò que pot amagar-se al darrere d’un òscul i com pot constituir un bon recurs per a la sàtira fallera.

També va fer ús de la paraula la vicerectora d’alumnes i extensió universitària del CEU- Universitat Cardenal Herrera, Maria José González Solaz,  per a  manifestar el seu agraïment a Na Jordana a l’hora de dissenyar un atractiu programa d’immersió sociocultural en l’àmbit festiu destinat a l’alumnat que es matricularà el proper curs acadèmic i que considera  de gran interès pel seu caràcter integrador i alhora  divulgador dels usos, costums i tradicions valencianes.

L’acte culminà amb el discurs del president de Na Jordana, Pere Borrego Pitarch, que dedicà unes emotives paraules als màxims representants simbòlics de la comissió, a l’equip artístic i passà a proclamar amb un bes a la regina del Casal de 2016, la seua esposa i companya, Mª Jesús Alcaide Sanz, amb qui des del 1966 ha pogut compartir besades de tota mena.

Un brindis a càrrec de la Fallera Major de Na Jordana 2016, Carme Llopis Borrego i del president infantil, Guillem Borrego Monforte, serví de preàmbul a la imatge corporativa de la nit, en què  fallers, artistes i col·laboradors posaren davant les càmeres per fer palés que el més menut dels besos pot constituir un motivador motiu d’inspiració i de ganes de treballar per la Festa.

{oziogallery 653}

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra