4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

“La recompensa del treball ben fet és l'oportunitat de fer-ne més”

 Amb esta premissa NA JORDANA torna a confiar la realització dels seus monuments de 2015 a l'artista Joan S. Blanch (falla infantil) i  a Latorre i Sanz Artesanos (falla gran), que enguany seran els responsables de plasmar en volum un projecte de l'il·lustrador Carlos Corredera.

La  magnífica i personal falleta que el 2014  efectuà l'artista d'Algemesí per als menuts de Na Jordana, resultat del seu continu procés d'evolució creativa li ha merescut la plena confiança de la comissió del Carme. Amb la renovació, els fallers i falleres de Na Jordana han volgut fer palesa la seua  admiració per un artista en continu procés d'evolució creativa que ocupa per dret propi un lloc d'honor en la història de les falles infantils. La qualitat de les seues propostes, la constant experimentació amb noves tècniques i materials o l'aportació anual de  fórmules que constituïxen tot un referent per a la professió, són raons de pes perquè Na Jordana, de la seua mà, continue constituint un motiu de garantia i d'aposta per unes falles de contingut, fonamentades en els valors  i ensenyaments  essencials que per als xiquets transmeten.

D'altra banda,  la destresa del taller de Latorre i Sanz (on l'escultor Sergio Penadés esdevé una peça clau) a l'hora d'interpretar fidedignament en volum dissenys i esbossos  dels més diversos professionals de la il·lustració o l'humor gràfic, ha sigut la raó per la qual els ha estat adjudicada la realització del projecte de la falla de gran format, que dissenyarà, maquetarà i coordinarà Carlos Corredera, professional de la il·lustració i el disseny  gràfic, conegut ja dins de l'àmbit faller o de les fogueres d’Alacant, pel seu característic i lúdic estil, un estil  on cada solució plàstica deriva de l'assaig i de la interacció entre formes geomètriques i colors purs.

Sens dubte els monuments que es plantaran el 2015 a la plaça del Portal Nou i al carrer de Salvador Giner, seran dos obres d'autor, dos falles amb una irresistible personalitat, com ho és la personalitat de NA JORDANA


FALLA GRAN

Lema: "Altres formes de vida, altres formes de ser"

Latorre y Sanz artesanos, Carlos Corredera, Sergio Penadés.

El ser humà sempre ha mostrat gran curiositat per la possibilitat de vida extraterrestre. El centre de la nostra falla l’ocupa la figura d’un astrobiòleg concentrat en escoltar alguna senyal que li done pistes sobre formes de vida llunyanes. De forma surrealista obri el seu pit, i és ací on està l’univers infinit, amb les seues possibles civilitzacions esperant ser descobertes. A vegades allò que busquem tan lluny està en el nostre interior, som nosaltres mateixos.

A l’establir esta comunicació amb l’espai, múltiples criatures han arribat fins a la terra: un gran alienígena maneja platerets volants, abduint importants personalitats de la nostra societat. Un astronauta i un androgin extraterrestre (baix a l’esquerra) es fonen en una calorosa recepció, lluny d’hostilitats de pel·lícules de marcians, ells s’accepten i volen tal com són. En contraposició, a la dreta veiem una altra estranya criatura que al travessar una porta espacial es convertix en humà que conviurà entre nosaltres, pot ser amb foscos objectius.

Naus, trens interestel·lars, planetes i satèl·lits se sumen al mosaic de sorpreses espacials. Però l’origen de la vida queda resumit en la silueta superior femenina: una  espècie de nau”mare-cyborg” de la que queda suspès pel seu cable-cordó umbilical un astronauta en posició fetal.

Definitivament la falla parla de tolerància amb les formes de vida i de com ser diferents de les majories en la nostra quotidianitat social, entre sers humans. En el desenrotllament de les escenes ho anirem descobrint....

 

FALLA INFANTIL

Lema: "Emotio"

Joan S. Blanch 
Amb esta ja són cinc les falles infantils que Joan Blacnh ha creat en exclusivitat i amb molta personalitat per a la nostra associació cultural fallera. Amb una trajectòria de 20 falles plantes en la secció especial, Joan ens mostra enguany les emocions vinculades al món de les falles: avorriment, admiració, alegria, amistat, còlera, desànim, felicitat, resignació, vergonya... i venjança, si venjança. A la fi, encara que pareixen ordenades alfabeticament, totes son emocions que se poden sentir un un momento o altre en este festa fallera. 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra