5_ TRADICI.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

 

MIRACLE

Realizatció: Mario Gual

Disseny i guió: Carlos Corredera

1. m. REL. Fenomen extraordinari que no pot explicar-se per causes naturals, i que els creients consideren que té com a origen immediat la divinitat.

Sovint es diu que les falles són un fenomen extraordinari i que és impossible d’explicar la seua existència sense recórrer a una causa sobrenatural. L’essència miraculosa de la falla demostraria així l’existència de Déu, al parer dels creients en tan peculiar culte neopagà. El misteri rau en realitat en esbrinar qui paga les falles.

2. m. Fet improbable, extraordinari.

A voltes n’hi ha quasi miracles, com que les falles d’especial arriben a un acord per limitar l’altura dels cadafals. Però sempre arriba una que no vol saber res i la caga. Esta falla, paradoxalment, té nom de mare de Déu.

3. m. LIT./TEATRE Narració o representació basada en la vida d'un sant o en fets miraculosos.

De vides exemplars, les falles n’estan plenes. La verge i màrtir que s’ha presentat catorze voltes a la Cort i mai no l’han treta, i que a la fi la trauen amb 54 anys. El president que ha sobreviscut cinc complots, tres mocions de censura i nou denúncies per falsedat documental, i completa 38 anys en el càrrec. El vicedelegat de festejos que assolix cada setmana fallera una mitjana de 78 gintònics i 3 litres de cassalla sense evidència de patologia hepàtica. Continuem?

4. m. TEATRE Peça teatral breu que glossa un fet prodigiós atribuït a sant Vicent Ferrer i que és representada per xiquets.

Pare sant Vicent Ferrer,
frare de la menudalla,
feu un prodigi fester
i enguany guanye Na Jordana!

(això sí seria un miracle)

   

MANUAL D’INSTRUCCIONS

Realització i disseny: Miguel Hache

 

Un manual d'instruccions és, per regla general, un tros o conjunt de trossos de paper units amb una grapa o tapes que se sol incloure en les caixes quan s'adquireix un objecte susceptible a ser difícil de manejar o que posseeix un mecanisme complex que afegix un valor desafiadament addicional a l'usuari o la usuaria

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra