5_ TRADICI.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

FALLA GRAND

Lema: LEONARDO DA VINCI

Artista: Manolo García

"La saviesa ès filla de l'experiència", argumentava Leonardo Da Vinci i enguany Na Jordana ret homenatge a este polímata; visionari i enigmàtic geni del Renaixement italià, partint de la seua pròpia premissa. El nostre monument de 2010 pretén copsar la gran capacitat creativa del mestre i recrea alguns dels enginys que inventà tractant de trobar-los una utilitat pràctica a l'hora de resoldre molts dels problemes del nostre temps o de fustigar mals concrets que afecten la societat contemporània.

La falla il-lustra láptitud experimental del savi i mostra amb rigor alguns dels treballs que realitzó Leonardo partint de la fusta perquè l'home esdevinguera centre de l'univers i dominara la terra, el cel i l'aire.

La fusta fou la base amb què l'artista i cientific creà les seues màquines i serà també la principal matèria prima del nostre project des dels repeus al coronament, amb totes les possibilitats que recórrer a ella comporta pel seu valor estètic intrinsec -fet que ens permet valorar la bellesa pura de la textura- com per considerar enllestit i conclòs allò que es desitja representar tot just en el moment en què comença a cobrar una vida interior intensa.

FALLA INFANTIL

Lema: NO ES POR CASUALIDAD

Artista: Joan Blanch

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra