4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

BORDER-BOTTOM: 0px; BORDER-LEFT: 0px; WIDTH: 300px; FLOAT: left; MARGIN-LEFT: 0px; BORDER-TOP: 0px; MARGIN-RIGHT: 15px; BORDER-RIGHT: 0px TIRANT DE LLETRA 2012

Amb esta sumen DOTZE les convocatòries del “Tirant de Lletra” organitzades per l’Associació Cultural Fallera NA JORDANA©. Una iniciativa que fou mampresa en les vespres de la commemoració del 9 d’octubre de l’any 2001 amb el ferm propòsit de contribuir a la celebració del dia gran del nostre poble, reivindicant-ne dos dels senyals d’identitat més característics: llengua i cultura.

La lectura col.lectiva d’una de les obres cabdals del Segle d’Or de les lletres valencianes, el Tirant lo Blanc, de Joannot Martorell, fou i continua sent l’eix vertebrador d’un projecte amb el cual s’ha pretés i es pretén si no unir, si que almenys reunir tots els valencians i valencianes que estiguen disposats a participar en la iniciativa.

A hores d’ara, la iniciativa ja es trova plenament consolidada gràcies al suport incondicional rebut per parte de gent cèlebre i gent anónima que al llarg de les onze edicions prèvies ha realitzat alguna de les intervencions que han estat necessàries.

Gràcies a tots estos i estes voluntaris hem pogut recrear any rere any, pàgina a pàgina I capitol a capitol (o escena a escena) les aventures I la modernitat d’aquelles personatges que, transcorreguts cinc-cents divuit anys des què pregueren inmortal vida, continúen contituint un referent i un motiu d’inspiració per a artistas plàstics, investigadores, escriptors i cineastes.

Projeccions àudio-visuals, conferències, exposicions monogràfiques i/o bibliogràfiques, concerts, sessions de café-teatre, dramatizacions, cercaviles i exhibicions complementen anualment la lectura i ens ajuden cada edició a recrear una época, en què el nostre pueblo esdevingué tot un referent cultural.

Eguany la nostra iniciativa compta amb el suport i recolzament del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana (Centre del Carme), el Consell Valencià de Cultura i la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de València.

Més que mai ens és necessari el suport d’un allau de lectors i lectores, dels quals més que la seua cpacitat per a la declamació, ens interessa el seu suport testimonial i simbòlic per constatar que la nostra proposta continua ben viva i que la lectura pot contribuir a la forja dels senyals identitaris d’un poble.

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra