5_ TRADICI.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

UN BETLEM ALS VOLTANTS DE LA CASA DE LA VILA

En el Betlem d’enguany s’han inserit figuretes realitzades amb l’estètica de les targetes postals de les botigues de souvenirs dels anys setanta, sèries que, sota els ressorts del kitsch, barrejaven la imatge fotogràfica o el dibuix més naïf amb el fil de seda brodat per conferir relleu al conjunt. Uns ninos que han estat expressament dibuixats per a esta instal·lació i que, pirografiats sobre tauler de DM i pintats a mà, han sigut vestits individualment amb retalls de tela, passamaneria i llana per Na Jordana-Atélier.

La instal·lació, presidida per la maqueta a escala de la façana principal de l’Ajuntament de València, es troba custodiada per cinc dels àngels músics de la volta de l’altar major de la Seu de València i recrea la Cavalcada de Reis del cap-i-casal minuts abans del moment en què SSMM, hi accediran a la balconada per adreçar-se a tots els xiquets i les xiquetes de la ciutat com a preàmbul d’una nit màgica.

Els passatges evangèlics del Naixement del Messies transcorren, doncs, dins del context lúdic i festívol de la Cavalcada. Així , trobareu el naixement a la portalada d’accés de la Casa de la Vila junt a l’alcaldessa, la locutora encarregada de retransmetre el pas de la caravana o la fallera major infantil de València, amfitriona en l’acte de recepció de SSMM. L’anunciació a la Mare de Déu o als pastorets o l’adoració dels Mags s’emmiscolen, per tant, amb personatges profans o del llegendari. Herodes i els seus centurions, la policia muntada, artistes del circ, personatges del món televisiu, literari o cinematogràfic infantil, jugadors i mascotes de futbol, patges, favorites, músics, xancuts, dansarines, camions de joguines o carbó, emirs, carters reials i espectaculars carrosses composen un quadre costumista i pintoresc on tampoc no falten les floristes de la plaça de l’Ajuntament, les castanyeres, els venedors ambulants de llepolies i barateries o les famílies expectants que s’hi apleguen al voltant de l’itinerari.

Poc falta perquè comence eixa nit d’il•lusió amb què clou la celebració del Nadal. De retorn a la llar, xiquets i xiquetes trauran al balcó els rossegons i l’aigua per als camells.

     

{oziogallery 603}

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra