6_ICONA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

UN BETLEM EN LA MARXAL

... y tal y qual

Aquest any NA JORDANA et mostra:

Una creativa i original instal·lació que transforma l'objecte de terrisseria en motiu artístic i ornamental i la peça artesanal en una divertida i sofisticada peça única.

Un betlem que com a base per a la creativitat ha fet ús de testos i cossiols per recrear els diversos passatges evangèlics del Naixement de Jesuset al bell mig del parc natural de l'Albufera.

Una instal·lació que recrea alguns dels desapareguts usos i costums de l'horta de València.

Un treball 100% artesanal que ens ha fet compilar testos de totes les formes i dimensions imaginables, documentar-nos, pintar, cosir, experimentar, serrar, retallar, ensamblar, pegar, experimentar i sobretot ... imaginar!

Un mediàtic i esperat betlem sempre a l'altura de les expectatives i de visita obligada per al públic familiar quan arriben les festes nadalenques.

Un any més l'Associació Cultural Fallera NA JORDANA© us convida a visitar el Betlem que ha dissenyat i elaborat.

Des de l'any 2005 este col·lectiu ha aconseguit conferir la seua particular empremta a esta manifestació artesanal vinculada al cicle festiu de Nadal tot oferint propostes sempre originals i diferents, sense perdre en cap moment la intenció bàsica de la tradició betlemística, ni la relació d’allò que ofereix amb el propi context valencià.

En el betlem d'enguany s'han disposat figures i elements decoratius elaborats a partir de testos de terrisseria i altres materials, que han sigut classificats i tractats per tal de constituir l'anatomia dels personatges i de cada part dels elements escenogràfics de la instal·lació.

La flor seca i natural, la llana, la goma eva, la passamaneria, els retalls de tela, la xapa, el paper de seda, el poliestiré i altres materials han permés conferir-li un aspecte humà a cada personatge i un aspecte genuí a cada element d'atrezzo per caracteritzar-lo a l’ hortolana.

La barraca com a principal habitatge de pescadors i llauradors, la tradicional cuina valenciana de taulells ceràmics vidriats, el pou, la sèquia, la sènia, el rebost, el carro, la canterera, les eines de llaurança, i el llac empelten el conjunt de tipisme i interès etnològic.

Més de 2.000 cossiols s’han fet servir per a crear les 160 figures que prenen part en els principals passatges evangèlics o il·lustren els usos i costums de les terres de marxal. Set diorames alternen les escenes de l'anunciació a la Mare de Déu o l'anunciació als pastors amb altres estampes costumistes com: la benvinguda al casal, l'escolania a l'ermita, el joc del Truc, el Tribunal de les Aigües o la nostra alternativa imatge de marca de 2015.

Tot, introduït per Rosigües, un personatge que us farà de guia i vos conduirà i explicarà, escena a escena esta nadalenca i evocadora proposta. Una figureta inquieta, descarada, creativa i respectuosa amb la tradició com la nostra falla, que al capdavalla és la vostra.

Reviu les tradicions de Nadal i els costums valencianes amb NA JORDANA, sempre de forma enginyosa i diferent.

“Reviu les tradicions de Nadal i els costums valencians amb Na Jordana, sempre de forma enginyosa i diferent”.

EXHIBICIÓ

HORARI DE VISITES:

Del 7 de desembre de 2014 al 4 de gener de 2015

Laborables: de 17.00 a 21.30 h.

Festius: de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.30 h.

Tancat la vesprada del dia 24 de desembre i el mati del 25 i 1 de gener.

 

Entrada lliure i gratuïta

 

Pots trobar-nos  a:

Salvador Giner, 9-baix. 46003 València Tel. 96 391 40 32 .

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

www.najordana.es

#betlemnajordana

Seguix-nos:

Twitter: @najordana

Busca’ns:

Facebook  (Falla Na Jordana)

    

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra