1_FUTUR.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

NA JORDANA PRESENTA ALS SEUS COMPONENTS I AMICS EL SEU PROGRAMA D’ACTIVITATS I ELS SEUS PROJECTES FALLERS PER A 2012

Després de la “reentrée” estival, Na Jordana convocà falleres, fallers, amics i col•laboradors per tal de presentar a la seua seu social les maquetes dels seus monuments de 2012, així com tots els projectes que mamprendrà al llarg del present exercici faller.

Per mitjà d’una proposta dramàtica i audiovisual interpretada per falleres i fallers un mestre de secrets impartí una “master class” i feu pas a un reduït grup de personatges històrics que ens trasportaren al “Quatroccento italià” per tal de revisar la producció i els principals trets biogràfics de Leonardo di der Piero Da Vinci, polímata i prohom de l’humanisme al voltant del qual es desenvoluparà la temàtica de la falla gran que sufragarà la comissió. Cecília Gallerani, la dama de l’ermini; Cèsar Borgia; Francesc I de França i Monna Lisa, junt a Leo Nardet, anatomista, arquitecte, artista i botànic aficionat, van reconstruir la vida i l’obra del geni i desvetlaren el testament apòcrif del mestre, en el qual s’expressava la seua última voluntat: “Cedir una bona part de les meues màquines i enginys, per tal que artistes de l’avenir pugen trobar-los una utilitat pràctica a l’hora de resoldre molts dels problemes del seu temps o de fustigar els mals concrets que els afecten. Llegue, per tant, totes les invencions que vaig crear amb fusta, perquè s’exploten totes les possibilitats que recórrer a este material comporta, amb l’objectiu que siguen després cremades a una plaça pública…”

 És això una falla o no és una falla? Pere Borrego, Júlia Tebar Atienza i Maria García Morán, com a representants de 2012 feren pas als artistes Joan Blanc i Manolo García, que descobriren esbossos i maquetes i expressaren la seua motivació per comptar amb el mecenatge d’una comissió amb personalitat pròpia.
“No és per casualitat”, serà el lema del monument infantil de Joan Blanc, on el mestre [al qual els menuts van comparar amb els més grans gurús de la moda per la seua habilitat a explorar totes les possibilitats que els materials tèxtils oferixen com a complement al modelatge dels ninots], recrearà en to humorístic i vistes pels xiquets aquelles activitats més singulars de Na Jordana.
“Da Vinci” serà el títol del monument gran i coordinat, per Manolo García implicarà a més a un extens equip de professionals: Jordi Ballester (idea); José Aguilar (esbós); Iban Ramón (marca d’imatge); Miguel López (disseny de ninots); Antonio Ramos, Alberto Rajadell i els germans García Ribas (escultura); Agustín Villanueva (pintura); Joan Blanc, Maria Victòria Liceras, Enric Lodares, Josep M. Sabater i Enric Marzal (indumentària de les figures de recreació històrica) i Fet d’Encàrrec (ambientació escènica). Revisada l’agenda d’activitats [de la qual vos mantindrem puntualment informats], el president nomenà i reté homenatge a la dona que serà la Madonna de Na Jordana o “Regina del Casal de 2012”, títol que va recaure en la fallera Eva Atienza Asensi, pel seu “ enginy, implicació, xispa, il•lusió, geni i solera”, així com “per la seua capacitat per fer somriure o plorar a tothom sobre l’escena, aptitud tan versátil com l’expressió de Monna Lisa”. Descoberts projectes i maquetes, Pere Borrego, anuncià que el 2012 sens dubte esdevindrà un any plenament jordanívol pel tarannà creatiu dels seus monuments i per la personalitat arrolladora de les seues falleres majors.
Després del brindis de les falleres majors i de la fotografia conjunta de totes les parts implicades en els projectes, els assistents compartiren impressions sobre les falles i es delectaren amb el catering que oferí Na Jordana-Events.  

{oziogallery 510}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra