7_AVANTGUARDA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

NA JORDANA APOSTA FORT I PRESENTA A L’EXPOSICIÓ DEL NINOT DE 2013 DOS GRUPS AMB MOLT DE RECLAM

Amb la basa de comptar enguany amb els artistes que el 2012 realitzaren tant el ninot indultat en la modalitat gran, com el ninot indultat infantil, Na Jordana presentarà a l’Exposició del Ninot d’enguany dues propostes que, de segur, atrauran l’atenció del públic assistent.

Tant Joan S. Blanch (autor del conjunt infantil sobre uns apunts de Ramon Pla), com Sergio Penadés i Xavier Álvarez Sala-Salinas (artistes responsables del conjunt de la falla gran), formen part del Grup Creatiu Ítaca, responsable de la realització del projecte conjunt de monuments gran i infantil de Na Jordana que duu per lema “Odissea”.

Propassat dissabte 2 de febrer la comissió del Carme visità l’obrador d’Àlvarez i Penadés, on els artistes van presentar el treball realitzat per a l’ocasió, que, amb el títol “Els clàssics mai no moren”, recrea una realista i íntima escena casolana hivernal protagonitzada per un iaio que conta a la seua néta una versió infantil de l’Odissea per despertar els seus hàbits lectors.

Hui dimarts 5 de febrer ha estat també Joan S. Blanch qui, davant una representació de la comissió, ha fet conéixer el grup que representarà els menuts de Na Jordana en l’exposició. Il•lustra el cant XIII del poema d’Homer, quan Odisseu és acollit per Alcínous, rei dels feacis, i l’enamoradisa princesa Nausica, que després de sentir les seues aventures li procuren l’embarcació amb la qual retornarà a Ítaca. Un conjunt que, un any més, sorprendrà per la impecable resolució tècnica que li ha conferit l’artista, en continu procés d’evolució.


Els fallerets i les falleretes de Na Jordana a hores d’ara coneixen bé les aventures de l’heroi protagonista d’este clàssic de la literatura universal tant a través de la proposta escènica que serví per presentar la fallera major infantil de la comissió, com dels tallers didàctics d’escriptura grega i d’animació lectora que s’han impartit des de la delegació d’infantils. Proper dissabte visitaran el taller de Blanch on, un a un, identificaran els ninots del seu cadafal amb els personatges protagonistes d’eixa història que tant els ha captivat.

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra