4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

I EL TROIÀ VA ESCAMPAR EL VIRUS DE LA FESTA PER TOT ARREU DE LA CIUTAT

Propassat dissabte l’exèrcit d’operaris de “l’Epeu” del Grup Creatiu Ítaca, Manolo García, procedí al trasllat des de la ciutat de l’artista faller de les diverses peces de l’enginy de fusta que hores més tard aclapararia l’atenció de tota l’urbs.

Des de bon matí, el Pont de les Arts, esdevingué l’enclavament on s’ensamblaren, part per part, les diverses peces de fustam que constituïxen el Cavall de Troia 3.0, l’indomable i totèmic coronament d’una falla que esdevindrà no menys mítica.

Amb l’estratègia d’atac preparada i arribat el dia D, només calgué aguardar que arribara l’hora H. I així cap a les 19.30 h, aquell tranquil camp de batalla, freqüentat fins al moment només per curiosos, comença a transformar-se en públic punt de trobada.

Al capvespre els hoplites, les sacerdotesses, el cap de la tropa i les representants de Na Jordana, després d’efectuar les corresponents libacions i ofrenes als déus olímpics a la seu social de la comissió fallera, acudiren al campament de l’altra banda de la muralla per lliurar la corresponent missió de combat.

A la reraguarda del president i les falleres majors de Na Jordana que, com a genet i amazones de les hordes jordanívoles,  constituïen la part central de la desfilada, un planter de combatius Volkswagen Polo (empresa que va cobrir l’esponsorització de la contesa),  escortava els aguerrits festers.

I a la fi, el Cavall de Troia 3.0, solemne, estèticament impecable, com un regal dels déus era arrossegat per fallers i alguns dels components del Grup Creatiu Ítaca, al marcial  ritme de batukada.

Tan solemnial desfilada fou contemplada per milers i milers de ciutadans i ciutadanes predisposats a no perdre’s aquella  mediàtica fita històrica.

Vora les 20.00 h i, segons les previsions, tan festívol enginy, feu la seua arribada a la plaça del Portal Nou.  Èpics versos cantats pel president de Na Jordana que exercí com a rapsoda, oripells de mil colors i les notes del “Viatge a Ítaca” contribuïren a fer d’aquell prolegòmen un fet històric.

Na Jordana arrassà en la batalla inicial de la Festa. És ara, però, quan l’aventura l’espera

{oziogallery 611}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra