8_LLENGUA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

DE BELL NOU NA JORDANA PROTAGONITZA L’AGENDA FALLERA DEL DIA NOU

Presentació de la web, l’agenda i el llibret de la comissió als mitjans de comunicació fallers.

Conclós el trasllat del cavall que corona el projecte conjunt de l’Odissea  fallera de Na Jordana, la comissió del Carme rebé els mitjans de comunicació  especialitzats a abordar afers de caire faller al seu festívol megaró.

Julià Pastor, veterà, mestre de cerimònies de la comissió, pregà als assistents objectivitat i rigor a l’hora d’abordar la crònica que ha d’esdevindre i feu pas als responsables de cadascun dels projectes, perquè els presentaren a la concurrencia.

Juanjo Martínez fou l’encarregat de presentar la nova pàgina web del col•lectiu, més accessible i pràctica a l’hora d’efectuar les recerques i ampliada amb noves seccions com la botiga “on line”, des d’on, qualsevol usuari podrà adquirir tota mena de productes, fins i tot, la versió digital del llibret a preu mòdic.

El faller i professor d’informàtica de l’UV, informà a més que un any més totes les escenes tant  de la gran, com de la menuda Odissea que enguany plantarà Na Jordana podran ser seguides a través de textos i diàlegs per mitjà de codis QR pels visitants de la Falla.  Les pròpies  veus de fallerets i fallerots seran les que expliquen en valencià, castellà i anglés tot el fil argumental dels cadafals.

Un audiovisual de la creativa Maria García, serví per recordar els assistents  tots i cadascun dels episodis de l’Odissea cultural mampresa per Na Jordana des de l’inici del present exercici faller i desvetlà una sorpresa final, l’exposició “ L’Odissea il•lustrada, la tira d’aventures” que es desplegarà a l’interior de la falla, una proposta col•lectiva en què un muntant de 22 creadors valencians han recreat els principals passatges de l’obra d’Homer.

Seguidament Vicent Borrego, com a coordinador del llibret de 2013, s’encarregà de recordar el rol de Na Jordana com a pionera en la renovació tant de la forma com dels continguts d’esta mena de publicacions des del 1987 i, proclamà, als quatre vents el seu orgull pel resultat final de l’edició, a l’altura dels millors treballs de Na Jordana.

La publicació inclou treballs, assaigs, estudis i col•laboracions de Lluís Llach, Joan Francesc Mira, Carmen Morenilla, Rosa Cañada Solaz, Javier Mozas Hernando i el propi Vicent Borrego, sempre en relació a la temàtica o el motiu d’inspiració dels seus monuments de 2013 i estèticament transpua el classicisme propi de l’obra d’Homer.

Jesús Català, com a autor dels versos explicatius de la falla, fou l’encarregat de posar el colofó a l’acte. Feu de rapsoda i, seguint la versificació pròpia de la Grècia clàssica, recità a tall de mostra alguns d’ells. També amb ironia fallera i sempre a través de referents de la literatura, la mitologia i la història de la Grècia clàssica incidí en com les seues prediccions sobre la festa fallera, anaven fent-se realitat.

Pere Borrego, Inés Burgos i Marta Ricart, lliuraren un record a tots els assistents a l’acte i també el mític llibret de 2013.

I amb l’ànima plena de cultura, fallers, col•laboradors i periodistes es lliuraren als plaers de la carn i també als del ball a ritme de discomòbil

{oziogallery 612}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra