1_FUTUR.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

EL FILL DE RICARDO RUBERT VISITA EL MONUMENT DE NA JORDANA

Procedent de Madrid, on té la seua residència, Ricardo Rubert Gómez de Quero visità Odissea, el monument amb què Na Jordana pretén retre tribut a son pare,  l’artista faller Ricardo Rubert Andrés, l’any en què es commemora el 50 aniversari de la plantà de la seua falla més emblemàtica a la plaça de l’Ajuntament.

El Cavall de Troia 3.0 que culmina la falla del Grup Creatiu Ítaca, estèticament diferent al del 1963,  és semblant, però, quant a intenció a aquell. Fa 50 anys foren els costums d’importació els que des del seu endins s’imposaven als usos tradicionals de la ciutat. El monument de Na Jordana d’enguany amaga la voluntat, però, de canviar diferents esferes de la societat, la festa o la política contemporànies i entre elles, també l’estètica a l’ús de les Falles, aspecte en què Rubert fou gurú i pioner.

Un extens article del llibret de Na Jordana titulat “La Rubertíada” recrea la trajectòria vital i professional de l’artista durant els anys del canvi i analitza el context en què es propicià el bolc estètic que experimentà la seua producció fallera entre el 1961 i el 1965.

Altrament i també a manera d’homenatge,  a l’interior del recinte faller  Na Jordana retrà tribut a Rubert  en una secció on s’exhibirà un llenç de gran format elaborat d’ex –profeso per l’artista Jesús Coyto, on el creador ha elaborat un evocador retrat del mestre que evoca tant aquell monument que plantà,  com el que ara  els fallers li dediquen. Una vitrina amb objectes personals de Rubert junt a d’altres elements que tracten de recordar les seues enginyoses i creatives accions i aportacions a la Festa complementaran l’esmentat bloc temàtic de la falla.

Agraït pel record i reconeixement envers al seu pare, Rubert fill, seguí amb interés els preparatius de la plantà i admirà l’obra de Coyto.

{oziogallery 613}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra