3_ART.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

FESTA DE LA CREU

A iniciativa de la falla NA JORDANA i d’ALIMARA (Grupo de Danses de la Societat Coral El Micalet), les comissions del “COL·LECTIU CARME T’ESTIME”, amb la finalitat de recuperar certes tradicions en víes d’extinció i de fomentar l’esperit festívol a la nostra barriada, us proposen participar a la VII Trobada de la “FESTA DELS MAIGS” (MAYOS), una iniciativa creada al 2006.

La Festa de les CREUS DE MAIG és una festa ben arrelada a la Comunitat Valenciana. Sens dubte els “MAIGS” o “MAYOS” com eren denominats a les comarques castellano parlants, són una festa ancestral, d’especial interès, entre altres coses, perquè han estat considerats com la primera celebració d’origen pagà que té lloc en arribar la primavera. Els festejos consistien en la cantà dels denominats maigs/mayos o càntics tradicionals a les xiques fadrines – núvies o promeses- per part dels més jóvens, encara que amb un toc humorístic també es dedicaven a les dones casades, als sants i a les monges. Finalment el dia de la festa Grossa, la Mare de Déu n’esdevenia la principal destinatària.

La ronda es feia a poqueta nit i els portals de les cases de les fadrines s’engalanaven amb enramades. Era tradició que les xiques agraïren el complit convidant als cantaors a un licor i a pastes i coques fines.

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra