7_AVANTGUARDA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

NA JORDANA A CARA DESCOBERTA

 El proper dijous 13 de març de 2013, a les 21.00 h, NA JORDANA, finalment farà conéixer a tothom la temàtica i carácterístiques del seu monument de 2014.

Un projecte en continu procés de construcció que la comissió del barri del Carme, d’acord amb els seus artistes i de l’humorista gràfic Antoni Ortiz, Ortifus (responsable de la idea i guió del mateix), ha mantingut fins la data en secret. Únicament una campanya de difusió basada en el suspens, coincidint amb les dates més assenyalades del calendari festiu valencià, ha anat escampant-ne diverses pistes per les xàrcies socials. Amb esta acció la comissió del Carme pretén, si més no, conservar tota la màgia inherent a la nit de la plantà, perquè allò que tradicionalment esdevenia un dels màxims alicients de la festa de les Falles se n’ha anat perdent en els darrers temps considerant les dimensions que la mateixa ha assolit.

La plantà del monument de Latorre i Sanz no serà, però, un acte convencional. “Al vespre cap al ponent quan mor el dia” NA JORDANA ha organitzat una performance que, amb el títol genèric de “La descoberta” conjuminarà efectes de llum i so, dramatitzacions, pirotècnia i molts efectes més.

Esta incondicional aposta per mantindre fins al darrer moment el misteri ha fet que la comissió ajorne també l’acte de presentació als mitjans de comunicació del seu llibret, que habitualment tenia lloc el dia 9 de març, a les 9 de la nit, a la seu social de la comissió síta al carrer de Salvador Giner núm. 9.

L’aparició de la publicació d’enguany està sent tan esperada entre els seguidors del treball editorial de la comissió com el descobriment de la falla, ja que després d’un dilatat parèntesi esta associació cultural enguany ha decidit concórrer novament al concurs per a la promoció de l’ús del valencià de la Conselleria de Cultura.

A més d’un catàleg d’il·lustracions d’Ortifus que, escena a escena, ens mostren en tot detall la falla, explicada per Jesús I. Català, el llibret compta amb col·laboracions de reeixides personalitats de diversos àmbits del món cultural com ara: Eugeni Alemany, Carmen Amoraga, Manuel Chust, Amàlia Garrigós, Fanny Grande, Aurelio Martínez, Reís Juan, José Martínez Tormo, Jordi Milán (La Cubana) o Jesús Peris, entre d’altres. També inclou el monogràfic “50 falles plantades i un bon grapat de records”, que relata amb profusió de detalls la insòlita trajectòria i història dels xiquets de Na Jordana des què en 1954 s’hi constituira “oficialment” la primera comissió infantil.

La presentació de la publicació tindrà lloc a la seu social de la comissió el mateix dia 13 de març en finalitzar la performance de “La descoberta” Posteriorment, Na Jordana oferirà als mitjans de comunicación assistents un Vi d’Honor.

Sponsor oficial Na Jordana 2014

Patrocinadors Na Jordana 2014

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra