3_ART.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

Zarabanda!!!

El cap de setmana passat, vam donar a conèixer als nostres col·laboradors/col·laboradores i amics/amigues tota l'agenda festiva i cultural que tenim pensat dur a terme d'ací a les pròximes festes falleres del 2017.

La nit començava amb la recepció de convidats per part del grup conductor de l'acte, abillat amb una peculiar vestimenta que cobrava sentit conforme la nit anava avançant. Així Ariadna Ángeles, Pere Borrego, Nuria Borrego i Aina Errando donaven pas a l'entrada oficial dels nostres representants de 2017, Pedro Borrego Pitarch, Maria Albella Sala, fallera major infantil i Dolores Atienza, regina del casal, per a seguidament anunciar quals serien els projectes que Na Jordana té a bé realitzar durant tot l'exercici. Des de la imminent participació del Mig any faller al costat de les falles del barri del Carme, fins als esbossos de les dues falles de 2017, passant per la II edició de la FIRETA, la XVI edició del TIRANT DE LLETRA amb la novetat d'enguany: un APLEC de dolçaina i tabal que hem batejat com “Tirant de Xirimita”, el Belen de Na Jordana, la data de les proclamacions i presentacions de representants, l'estrena del llibret 2017 i com no, una nova edició de la Nit de l’albà fallera.

Però el moment àlgid, arribava quan els artistes encarregats dels projectes de Na Jordana: José Gallego, Toni Pérez i els germans J. Jesús i Javi García Pérez descobrien al públic assistent l'aspecte de les falles que plantarem al març en la plaça del Portal nou. “Marietaaaa, ja te tinc” i “Comèdia” són el nom dels projectes, que per raons d'agenda no seran desvetllats  al públic en general, fins a la presentació oficial de projectes de la FFSE (federació de Falles de la Secció Especial). 

Per a introduir als assistents en la idea de la falla infantil, Vicent Borrego llegia als xiquets de la comissió un conte que ha inspirat la seua temàtica. Al llibret 2017  la sinopsi de la falleta vindrà en forma de versos curts escrits per David Vidal. Pel que fa a “Comèdia”, la falla gran, Jesús I. Català, serà novament l'encarregat d'explicar l'argument i guió de la falla.

La nit progressava in crecendo, amb la revelació de tants actes en els quals s'espera involucrar tant als membres de la comissió, com als amics/amigues, col·laboradors/col·laboradores  habituals com a la resta de la comunitat fallera i veïns/veïnes del barri, quan de sobte va aparèixer el carro. Si, el carro. Un grup de còmics i còmiques arribats al barri va inundar la sala de jolgori  i ens van convidar a deixar-nos portar a un temps en el qual des d'un escenari tot era possible: a una escena on el pobre era ric i el captaire podia ser un rei, on la mitologia cobrava vida i la realitat i les seues normes era el que menys importava per unes hores. Ximo Aparisi, Eva Atienza i Maria José Gallego, membres reconeguts de Na Jordana teatre, no van deixar a ningú impassible, van contagiar el seu esperit i van convidar a tots a brindar per un any en el qual s'augura una escena plena de fantasia i molta divina comèdi.

{oziogallery 656}

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra