4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

NOMÉS SI SOM LLIURES, SOM AUTÈNTICS! 

El passat 8 de setembre, en la nostra seu social, vam donar a conèixer als nostres col·laboradors/col·laboradores i amics/amigues tota l'agenda festiva i cultural que durem a terme d'ací a les pròximes Falles 2018.

L'acte, conduït per María José Gallego i Alejandro Lagarda, recreava de manera lliure als personatges de l'obra “’Ay, Carmela!” –Carmela i Paulino-, una humil companyia de comèdies que actua en ple front d'una particular guerra tenint com a refugi el casal de Na Jordana. Més tard, es van transformar en un particular Braveheart i en la “Bolxevic del Carme”, en un continu al·legat a favor de la llibertat. Intervencions que van comptar, a més, amb el número “Líberate” a càrrec de Ramonet, el “rossinyol d’Albocàsser” –Ramón José Llorens-.

A continuació es va donar a conèixer la imatge gràfica dels pròxims actes de Na Jordana: la segona trobada Tirant de Xirimita (23 de setembre), realitzat per Martín Forés; el concert Cobles per la Llibertat (29 de setembre), realitzat per José Gallego; la nova edició de el Tirant de Lletra (del 23 de setembre al 9 d'octubre), realitzat per Vicent Lorenzo; i la portada del nostre llibret 2018, realitzada per la il·lustradora Ana Juan. La part infantil va tenir com a protagonistes a tres particulars mestrets de cerimònies: Guillem Borrego, María Albella i Aitana Miralles. Les seues intervencions van ser tot un al·legat a favor de la igualtat entre homes i dones i al record d'aquelles dones que han fet història.

Entre tots, es va fer un complet repàs a totes les activitats que el nostre col·lectiu desenvoluparà fins al març vinent: el mig any del Carme, Una Festa Per A Tots, el nostre Betlem, proclamacions, presentació… per a concloure amb la intervenció en directe de la soprano Mónica Bueno –fallera del barri i membre del Cor de la Generalitat Valenciana- acompanyada del pianista José Madrid, amb una versió musical del poema Liberté de Paul Éluard.

Seguidament, els nostres artistes per a 2018 –Javi i Juan Jesús García Pérez i José Gallego i Toni Pérez- van presentar els seus respectius projectes per a la nostra comissió a través dels esbossos. Projectes que, al costat de la resta de les falles de la Federació de Falles d'Especial, es faran públics el pròxim 13 d'octubre en el context d'Una Festa Per a Tots.

L'acte va concloure amb les intervencions dels màxims representants de Na Jordana per al present exercici i amb el posterior brindis desitjant a tots els assistents un formidable any: el nostre president, Pere Borrego Pitarch; el nostre president infantil, Oliver Martínez Castelló; la nostra fallera major infantil, Anna Maria Nave Fullana; la nostra fallera major, Nuria Llopis Borrego; i els reis del casal, Jesús Català Gorgues i Vicent Borrego Pitarch.

{oziogallery 662}

IMAGENES: A. Cortes y Na Jordana

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra