6_ICONA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

L’ODISSEA DELS MENUTS: UNS TELONERS QUASI MÍTICS

Enguany els xiquets i les xiquetes de Na Jordana exerciren de mestres de cerimònies en l’acte d’exaltació de la fallera major infantil de la seua comissió, que tingué lloc el propassat dissabte 26 de gener a les 17:00 h al Centre Cultural La Rambleta.

Prèviament a la representació de l’espectacle de titelles “Ulisses” per part de la companyia valenciana Bambalina-Teatre Practicable -que tants premis de la crítica ha assolit en la seua gira per diverse parts d'Europa i que aconseguí monopolitzar l’atenció de menuts i grans- , els infantils, caracteritzats a la clàssica, es posaren en la pell de l’autor de l’obra, Homer, i d’uns xiquets de l’antiga Grècia, àvids per coneixer la història que conta el poema universal que servirà d’argument a la falla infantil que prepara Joan Blanch.

Posteriorment i després d’un breu recés, foren les muses de l’Olimp, Clio, Talia, Euterpe, Terpsícore, Urània, Polímnia, Melpòmene, Èrato i Calíope, aquelles que presentaren a tots els assistents Marta Ricart Portolés, com a la seua màxima representant en les festes de 2013. Marta, emocionadíssima, rebé la banda acreditativa del seu regnat de mans de la fallera major infantil eixent de la comissió, Júlia Tébar Atienza, a qui li havia estat confiat el rol de Clio, musa de la història.

La fallera major infantil, en el seu discurs de presentació, destacà l’acollida rebuda per part de tots els jordaners, agraí l’esforç realitzat al damunt de l’escenari pels seus amics i col•legues i expressà el seu desig de tindre per companys de viatge en la seua imminent aventura fallera a tots i totes els components de la falla. Marta ressaltà a més, que si l’Odissea és un clàssic de la literatura de tostemps, la seua comissió, Na Jordana, amb l’acció cultural que desplega, també ho és dins del context general de la Festa.

Entre aplaudiments i conclosa la part protocolària de l’acte, actors i fallera es marcaren un sirtaki per celebrar que « l’aventura els espera ».

Gràcies fallerets i falleretes, i gràcies, Marta, per mantindre viu el verí del teatre i eixe toc de distinció que hui dia són trets dels senyals d’identitat de Na Jordana

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra