7_AVANTGUARDA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

DEL MATERIAL AMB QUÈ ES FORGEN ELS SOMNIS

Na Jordana rep el “Falcó Maltés” de la Cartelera Túria  a la seua trajectòria pel seu esperit crític i distintiu dins del context de la festa fallera. Dissabte 5 de juliol, no fou un dia qualsevol. NA JORDANA fou convidada a la Casa de Cultura de Burjassot per rebre un dels premis “Túria” de 2014 en la XIII convocatòria dels mateixos coincidint amb el 50 aniversari de la publicació.

 

Una distinció cultural, que pel moment, la distinguix i la diferencia de la resta de col·lectius fallers, en ser la primera comissió fallera en rebre-la.

Fou un orgull per a este col·lectiu faller rebre un guardó tan preuat per cineastes, músics i personalitats i col·lectius que bé han destacat pels seus darrers treballs i accions culturals, socials, humanitàries, polítiques o empresarials o bé s’han distingit per una dilatada i assaonada trajectòria en què han mostrat que és possible dur endavant el seu quefer de forma distinta a com ho sol fer la resta. 

Entre els premiats moltíssims col·laboradors de Na Jordana: Toni Ortiz, “Ortifus”, premi “Ou de Colom” per la seua trajectòria com a humorista gràfic; Sento Llobell, pel seu darrer àlbum il·lustrat; José García Poveda, “El Flaco”, testimoni gràfic de molts dels nostres exercicis fallers, o Carles Alberola, Pasqual Alapont i Toni Benavent d’Albena Produccions, pel seu muntatge teatral “Ficció”. 

Però també tinguérem l’oportunitat de conviure amb professionals de diversos àmbits als quals esta comissió admira, com la compromesa mongeta dominicana Sor Lucia Caram; els cineastes David Trueba, Emilio Martínez Lázaro, Diego Galan, Fernando Franco o Mariano Barroso; els actors Juan Diego i Karra Eljalde o els cantautors Lluís Miquel; Víctor Manuel i Raimon, que van rebre un reconeixement general per la seua carrera. 

El nostre president, Pere Borrego, qui va rebré el guardó de mans de l’exministra de Cultura, Carme Alborch, feu palesa la seua satisfacció pel prestigi del reconeixement atorgat  per un grup de periodistes a un col·lectiu  com el nostre que lluita per trencar motles i reinventar-se dia a dia dins de l’àmbit cultural. La representació de falleres i fallers de NA JORDANA que li acompanyaren se sentiren orgullosos de compartir guardó amb institucions i persones de prestigi provat.

La gala adobada amb actuacions de Xavi Castillo,  Mamen García, Sedajazz; Sole Jiménez o Seguridad Social, fou inoblidable. Gràcies, per tant, Cartelera Túria, per distinguir-nos i haver-nos regalat una vetlada de cine que, sens dubte, passarà als annals d’esta comissió.

{oziogallery 625}

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra