8_LLENGUA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

TORNA L'OLOR DE PANOLLA I MARIALUSISA AL BARRI

Com és tradició cada any el 16 de juliol el Barri del Carme viu la seua festa grossa, en la qual la nostra associació cultural participa activament a través del seu president, Pedro Borrego Pitarch, com a clavari d'honor de la confraria de la Mare de Déu del Carme..

 

Com a través de la resta de la comissió que preparen, junt amb el col·lectiu "Carme t'estime" (Falla Blanqueries, Falla Mossen Sorell-Corona i Falla Na Jordana) un sopar popular en la plaça més important del barri, col·loquem el tapís dedicat a l'estampa de la verge i participem en l'ofrena de flors i solemne processó representats per les nostres falleres majors de l'any en curs.

Les nostres falleres majors de 1014, Gemma dels angels i Begonya Miller van acudir la vesprada del 15 de juliol junt amb la resta de falleres majors del sector del Carme a ofrenar flors a la Mare de Déu, rebudes pel rector de l'església de la Santíssima Creu. Després de la salve a la  la nostra patrona es va procedir a pujar el tapís, de la verge, que el col·lectiu "Carme t'estime" va realitzar a mà l'any 2011 per a guarnir la fatxada de l'església i tots junts vam sopar en la plaça, disfrutant així d'una meravellosa vetlada estiuenca en el Barri.

Van encetar l'endemà  amb la tradicional venda de margarides i marialuisa en la plaça del Carme per a regalar a les que en este dia celebren la seua onomàstica. Així fins al mig dia veïns i curiosos van disfrutar de l'olor de flors a les portes de l'església i van omplir les vivendes de les nostres benvolgudes Carmenes amb estes flors.

A les nou de la nit la plaça congregava a tots els que no van voler deixar d'acompanyar a la nostra patrona en el seu recorregut pels carrers del Barri. Flanquejant la porta principal estaven els gegants Vicentico i Carmeleta guarnits amb vestidures valencianes que van obrir el pas dels xiquets que portaven al Xiquet Jesús, falleres majors del Sector, les corts d’honor i les falleres majors de València, clavariesas i clavaris de l'altar del Carme de Sant Vicent, festeros/es de la Mare de Déu del Carme i finalment la imatge de la Mare de Déu portada per entre altres, alguns presidentes i presidentas de les falles del nostre sector, no sense esforç en una nit calorosa.

Entre aplaudiments i víctors van deambular per les calles, fins a retornar a la plaça on va concloure este acte amb el tradicional cant de la Carxofa que va inundar el moment d'una dolça música que rendix homenatge al sentiment d'este barri a la seua patrona. Així, doncs amb salves i focs artificials acomiadavem la imatge de la Mare de Dèu fins l’any que ve, sense oblidarnos que la resta de l’any la tenim molt present en els nostres actes i en els nostres cors.

{oziogallery 626}

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra