4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

UN BETLEM A LA MARJAL:

Na Jordana inaugura la seua proposta betlemística de 2014.

Fou el 6 de desembre, aniversari d’una Constitució “tan jove com malalteta”, l’escollit per Na Jordana per a inaugurar “Un betlem a la marjal i tal i qual”, la instal·lació nadalenca configurada a partir de textos i cossiols per Na Jordana

L’acte esdevingué tota una fita i comptà amb la presència de D. Santiago Grisolia, president del Consell Valencià de Cultura i també del president i del vicepresident del Tribunal de les Aigües, N’Enric Aguilar i José Antonio Soria, a més de amb el secretari general de JCF, José Luis Vaello, el regidor de l’Ajuntament de València Pedro M. Sánchez o els màxims representants de les principals  associacions festives del barri del Carme, de la Federació de Falles de la secció Especial i del sector del Carme.

Rosigües, la mascota virtual del Betlem de 2014, magistralment interpretada per la fallera major infantil de l’any passat, Gemma Aparicio Rodríguez, caracteritzada com el personatge que introduïx els principals passatges evangèlics i escenes recreades al parc natural de l’Albufera feu les vegades de mestra de cerimònies.

El president del col·lectiu, Pere Borrego, ideòleg creatiu de la instal·lació, agraí al reduït grup de fallers que ha fet possible el colorista i pintoresc betlem ambientat a la marjal,  el seu suport i ben especialment a Núria Llopis, responsable de pintar totes les figuretes de la proposta. Alhora informà del procés d’elaboració d’esta instal·lació elaborada amb més de 2000 cossiols o testos, que no amb “macetes, que un Betlem tan camperol poc té a veure amb la Meseta”, segons indiquen els versos explicatius elaborats pel col·laborador de la comissió, Jesús I. Català.

Van ser Aina Errando Calleja, Natàlia Berjón Colomer i Guillem Borrego Monforte, els màxims representants de la comissió de 2015 aquells que, junt als VIPS convidats i als artistes Joan S. Blanch i Pepe Latorre, col·locaren les darreres “figuretes” del pessebre, amb què la instal·lació es va donar per conclosa.

L’acte culminà amb un passe audiovisual amb música de Marcos R. Conde i Antón García Abril i  l’acomiadament de Rosigües a la concurrencia en constituí la cloenda:

 

“Bones festes, bon any nou,

amb salut, amor i seny.

Na Jordana sempre empeny

per fer festa i enrenou”.

{oziogallery 644}

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra