4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

NA JORDANA OBTÉ L'INDULT PER AL GRUP INFANTIL PRESENTAT A L'EXPOSICIÓ DEL NINOT 2015.

Amb 10.238 vots, el grup “Festes de carrer”, de Joan Blanch per al cadafal infantil de Na Jordana d’enguany que duu per lema Emotio ha aportat a la comissió de El Carme el seu cinquè indult per a un conjunt infantil.

És la tercera vegada que Blanch li reporta esta satisfacció als fallerets de Na Jordana. L’escena d’enguany passarà, per tant, e a formar part del Museu Faller junt als grups “Passió” i “Un poc més i el bosc es fuma” que este mateix artista va crear per als nostres  cadafalets de 2012 i 2014.

El grup, d’acurada factura, representa una colla de fallerets a la portalada de ca Mensín, protagonista absoluta de totes i cadascuna de les escenes de la falleta que demà es plantarà al carrer de Salvador Giner. Mentre la fallereta acaba d’aviar-se, els seus companys de jocs i de festa  l’aguarden al carrer participant en una escena costumista pròpia dels dies de Festa en què uns degusten un bon got de xocolata amb xurros, mentre que d’ altres preparen l’itinerari faller que tot seguit efectuarà la colla o disparen un castell de focs de paradeta. Amb el conjunt, l’artista ha volgut reivindicar l’autenticitat d’una festa de xiquets i no per a xiquets, tal com s’està vivint en els últims temps.

El mestratge de Blanch es fa palés en el joc d’expressions i accions dels personatges que integren esta escena de costums, que forma part d’un monument que fa inventari de les emocions de l’univers infantil al llarg de la setmana fallera.

El propassat dilluns 2 de març, el grup fou mereixedor també del premi “Tio Maravillas”, en la seua tretzena edició. En esta ocasió el preuat guardó que atorga la comissió del Merengue (Av. Pérez Galdós-Calixte III)  en col·laboració amb l’Ajuntament de Buñol al llarg de l’acte de lliurament dels XXXIX Premis “Raga”, fou concedit  per un jurat integrat pels representants infantils de la falla organitzadora i de la resta de presidentets i falleres majors infantils del Sector Botànic- La Petxina.

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra