2_FESTA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

ENTREPANS, CANONADES, FIDEUS I CINTES DE VÍDEO

Trobada de germanor amb la Falla de la Plaça Major de Carcaixent en memòria de Josep Pastor

El propassat dissabte 13 de juny els jordaners van participar en la ja tradicional jornada de convivència amb la comissió de la falla de la Plaça Major de Carcaixent en memòria de Josep Pastor Ferrer, finat company que va pertànyer a ambdós col·lectius fallers.

Enguany, però, l’habitual partit de futbol, a manca de jugadors, fou reemplaçat per un esmorzar de germanor al Bar “La Roja”, cèlebre pels seus  suculents “entrepans de quaresma” i també  una visita cultural al mercadet tradicional valencià que amb motiu de la commemoració del 200 aniversari del “succés de Carcaixent” hi va tindre lloc.

Amb motiu d’esta fita l’ambaixada jordanera tingué l’oportunitat de presenciar entre arcabussos  i canons la recreació històrica d’una d’aquelles batalles preliminars de la Guerra de la Independència entre les tropes napoleòniques i carcaixentines, on fou decisiu el rol mediador de la marqueseta de Montortal, qui va salvar la localitat de la repressió francesa.

Més tard, al casal dels fallers de Carcaixent, la comissió anfitriona ens acollí de bon grat i al voltant d’una bona fideuà vam compartir una estona d’amical conversa.

Davant la presència de la viuda i els fills  de Pepe Pastor el vicepresident de la Plaça Major i el cap de l’executiu de Na Jordana van palesar aquells trets en comú entre ambós col·lectius que han contribuït a forjar els seus lligams d’amistat durant més de trenta anys: el verí per la festa, l’estima pel teatre (durant la trobada vam tindre l’oportunitat de veure un clip de la presentació de la falla agermanada) i la defensa dels nostres trets identitaris com a poble.

Després de degustar un pastís commemoratiu de l’encontre i de contemplar el “racó” que a la seua seu social els de Carcaixent han dedicat a Na Jordana, els representants de 2015 i 2016  d’ambdós col·lectius i la resta dels presents  s’acomiadaren  fins al proper encontre.

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra