8_LLENGUA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

I DE SOBTE… L'ÚLTIM ESTIU

Resum d'uns dies ardents de festa!

Des que va començar oficialment l'estiu, allà pel 21 de juny, la nostra associació cultural no ha parat en torreta. Vam fer les maletes i participàrem un any més de les activitats festives de les fogueres de Sant Joan a Alacant de la mà dels nostres amics/germans de la Foguera Hernan Cortés. Allí vam patir els primers estralls de calor i vam gaudir de les seues festes: l'Ofrena a la Mare de Déu del Remei, les eternes caminades de foguera en foguera, les propostes  del nostre col·laborador  José Lafarga, les potents mascletades a la plaça dels Estels, les refrescants cervesetes d’AMSTEL,  els sopars a base de  bacores  i coca de tonyina  i les revetles a la barraca amb la millor companyia.

Encetàvem el mes de juliol amb la participació de les nostres representants, Aina i Natàlia,  en la preselecció de les falleres majors de València 2016. La bona notícia arribava ja entrada la nit als jardins nord del Palau, quan de la mà de la presentadora de l'acte, la nostra companya Núria Llopis, se cedia el sobre amb el veredicto a  la fallera major infantil de València, qui llegia el nom d'AINA com a preseleccionada. Enhorabona companya i un grapat de sort en la següent etapa.

A meitat de juliol, com cada any, en  les vespres i el dia de la Mare de Déu del Carme, els nostres representants participaven junt amb altres falles del sector, en les activitats programades per la  confraria en la parròquia de la Santíssima creu, en honor de la patrona del barri.  Una càlida ofrena de flors,  el muntatge del tapís confeccionat l'any 2011 pel col·lectiu  Carme t'estime  i un sopar de germanor a la fresca, junt a les falles Blanqueries i Mossén Sorell-Corona,  eren el preludi del dia gran del barri. Ja la vesprada del 16 de juliol,  després d’assistir a la missa de descoberta, empeltats de l'olor característica i tradicional de l'encens i l'herba lluisa, els gegants Vicentico i Carmeleta, donats per la nostra associació cultural a l'Ajuntament de València l'any 2002, obrien la solemne processó en què alguns dels nostres companys van participar com ara:  representants, clavaris o veïns del barri.

Entrats en el mes de juliol vam disfrutar de les activitats de la Gran nit de Juliol, organitzada per la regidoria de cultura festiva de l'Ajuntament de València, qui  va tindre a bé acostar a la nostra demarcació màgia, monòlegs i revetla i allí vam estar presents fent conboi, i acte de presència tant in situ com  a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #GranNitVLC, que es convertiria aquella nit en tendència nacional, seguint la petició que el novell president de Junta central fallera, Pere Fuset, va fer extensiva a la ciutadania en el saluda del programa de festes de la Fira 2015.

I amb esta  breu però densa crònica d'activitats ens acomiadem de tothom fins a la volta de les vacances quan després dels merescuts dies de descans i desfici posarem en marxa l'agenda  d'activitats,  sorpreses i novetats que anirem descobrint al llarg del mes d'agost i que podreu seguir en les nostres xarxes socials i página web.

Felices vacances, besos per a tots i fins a ben aviat  al #migany faller a Na Jordana!!

{oziogallery 652}

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra