1_FUTUR.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

A FIRA, QUI RES NO PORTA, RES NO TIRA

Na Jordana es posa “De Moda al 9”

A iniciativa dels més joves de la comissió, la seu social de Na Jordana va acollir la I Fireta de Tradicions Valencianes. Fou un intens cap de setmana al llarg del qual es va fer palès, com va dir el president de Na Jordana en el seu discurs inaugural, que “la tradició no s’hereta, es conquereix dia a dia.

Així,  la seu social de la comissió del Carme esdevingué aparadoreventual d’allò que en matèria festiva i de cara a la propera temporada festiva es cuina als obradors, als telers, als tallers d’orfebreria, als establiments d’indumentària, a les botigues de regals, a les espardenyeries, a les calceteries, als estudis de disseny o d’informàtica i també al personal shopper. Avantguarda i tradició no són antònims. La societat valenciana evoluciona i també les seues Festes, que exigeixen nous productes  i major rigor als professionals del sector.

Aina Munt, l’espardenyeria; Les Barraques; Caretes VLC Shoes; Cositas Pintadas;  Eduardo Cervera; Espai Ripalda; Flor d’Aigua; Flor de Cotó; Kukut Estudio; MM Fotográfos; Margarita Vercher; Mavimar; Mon Orxata; Peinetta Roja; Peris Roca; Silu; La Tortugueta d’Alcoi; Tradiciones Valencianas; V Grupo Eventos i Zel, van ser els vint col·laboradors que exhibiren el seu quefer al miler de visitants que s’aplegaren durant les tres jornades de Fira pel casal.

Alhora, la mostreta “De Nou Junts” empeltà d’art i disseny el nostre cau. Reeixits artistes i  il·lustradors i il·lustradores valencians, vinculats o no al món de les Falles, elaboraren o ens aportaren personalíssimes creacions relacionades amb l’àmbit de la festa, les tradicions o la història nostrades. Sergio Alcañiz; Ricard Balanzá; Carlos Benavent; Joan S. Blanch; J.F. Carsí; Toni Colomina; Carlos Corredera; Ceballos y Sanabria; Ada Díez; Cristina Durán; Alberto Ferrer; Martín Forés; José Gallego; Juanjo García; Jesús Huguet; Inma Lorente; Fernando Morales; Lawerta; Sento Llobell; Ortifus; Jordi Peidró; Ramón Pla; Paco Roca; Iván Tortajada; Miquel Santaeulalia Nuñez; Alejandro Santaeulalia; Armando Serra; Squid&Pig i Lina Vila van contribuir a que la seu de Na Jordana esdevinguera una autèntica galeria d’art de divendres a diumenge.

Una dansà, a càrrec del Grup de Danses “l’Almirant” i la Colla de tabals i dolçaines “Dos Quinzets-Tró de Bac”, serví de preàmbul a la sessió inaugural presidida pels representants de la comissió de 2016: Pere Borrego, Carmen Llopis i Guillem Borrego, abillats per a l’ocasió a l’ús tradicional.

Per dinamitzar la Fireta, al llarg de dissabte, la xaranga “Wally” posà música al servei matinal de “Quint i Tapa” i la vesprada vingué marcada pel seu carés cultural amb disteses xerrades, projeccions  o “demos” sobre “La ruta de la Seda”; “Com posar-se un mocador sense assemblar-se a un pirata?” o la presentació de l’aplicació informàtica per a la gestió interna de les comissions falleres “La Traca”.

Va ser diumenge a mig dia quan es procedí a la subhasta de les obres artístiques exhibides. Al llarg de dues rondes i amb  cert nerviosisme alhora de licitar per algunes de les peces per part del seguidors incondicionals d’alguns dels creadors, la iniciativa va resultar tot un èxit.

Amb un improvisat i coral dinar de germanor entre organitzadors, fallers i expositors va concloure esta acció amb què Na Jordana va reprendre el seu programa d’intervenció festiva i cultural tot just al bell mig de l’exercici actual.

“De moda al nou”, fou sens dubte, una iniciativa jove, fruit de la il·lusió i capacitat d’il·lusionar d’un segment de Na Jordana format en els seus valors. Enhorabona!

    

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra