3_ART.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

A TOTA ULTRANÇA!

El claustre gòtic del Centre Cultural El Carme acull la sessió d’obertura de la XV edició del “Tirant de lletra” de Na Jordana

 

Les set en punt i la comitiva de donzelles i gentilhomes de Na Jordana accedia al Centre Cultural del Carme, plenet de gom a gom. Prèviament els lectors i les lectores dels capítols preliminars de l’obra de Martorell, acomodats als seus seients, aguardaven l’inici de l’acte.  Allí estaven el secretari general del Consell Valencià de Cultura Jesús Huguet;  la solista i compositora Soledad Giménez;  la indumentarista Maria Victòria Liceras i l’il·lustrador i artista plàstic Martín Forés, a més de la Rectora del CEU- Universitat Cardenal Herrera, Rosa Maria Visiedo acompanyada de  les alumnes que s’havien prestat a llegir el Tirant en francés, alemany, finés, xinés i grec, i també d’aquells col·laboradors i col·laboradores responsables de la lectura en anglés, portugués, Italià i romanés. Estefanía López Montesinos, fallera major de València de 2015 accedí al recinte conjuntament amb el president de la JCF, Pere Fuset i de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Pere Borrego orquestrà la benvinguda coral als assistents per part de tot el col·lectiu de Na Jordana i tot seguit dues parelles de mestres de cerimònies, en valencià i en anglés, presentaren a la concurrència la iniciativa, el programa d’activitats i també els personatges més reeixits de la novel·la en versió del Reader’s Digest.

Seguidament, un per un, els responsables de la lectura dels primers capítols van palesar la universalitat d’una obra traduïda a més de dotze llengües en els seus respectius idiomes.

Fou així com arribà l’hora del discurs del president de Na Jordana, que feu patent l’interés d’una iniciativa mampresa fa quinze anys per la seua comissió amb el propòsit de reivindincar els trets identitaris dels valencians a les vespres del 9 d’octubre i que a hores d’ara és un referent cívic  al voltant del Dia Gran dels Valencians. Tot seguit, Pere Borrego rebé el pregoner del “Tirant de lletra” d’enguany, l’alcalde de València Joan Ribó,  expressant el seu orgull de comptar per primera vegada amb la presència de la màxima autoritat del cap-i-casal en el “Tirant de lletra”.

Recíprocament, Joan Ribó agraí la invitació i feu palesa la seua admiració per Na Jordana pel seu esperit crític, pel seu compromís històric i per haver dut endavant una iniciativa com el “Tirant de lletra” que ha sigut capaç de cohesionar la societat valenciana.

Una intèrpret de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD) traduí el seus discursos per fer-los tan accessibles com van ser les lectures prèvies.

L’aldabó final va córrer per compte del Grup de Dolçainers “El Cudol” i la Coral de Patraix que oferiren a tots els presents el concert “1238: Crònica d’un somi”, basat en la llegenda del rei En Jaume.

{oziogallery 655}

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra