3_ART.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

TIRANT D’INFANTS, TIRANT DE CONTE, TIRANT DE FALLES

La tercera sessió lectora de la XV edició del “Tirant de lletra” tingué els xiquets com a protagonistes. Escolars del C.P. Cervantes, fallerets i falleretes de Na Jordana i les candidates a fallera major infantil de València de 2016 s’aplegaren, en eixir de classe,  al casal de Na Jordana per a llegir o sentir alguns capítols de l’adaptació dramàtica del text de Martorell escrita per Pasqual Alapont.

El president infantil Guillem Borrego va rebre de bon grat a Irene Gil, Paula López , Marta Gómez, Cèlia Martí, Clàudia Sapena, Paula Ibáñez, Raquel Gramaje, Cèlia Guerras, Sofia Soler, Pilar Cubells, Daria Parras, Empar Pérez i Alba Viller, que, a iniciativa del Jurat, van delectar als assistents amb esta versió del “Tirant lo Blanc” concebuda expressament per a infants.

Després del berenar tots i totes van sentir de boca de l’escriptor i membre del Consell Valencià de Cultura, Enric Lluch i Girbés diverses històries i contes inspirats en alguns dels personatges del Tirant, com ara la piratessa Plaerdemavida i el capità Tirant;  el savi ermità Guillem de Varoic o el gegant Kirileyson.  El premiat novel·lista d’Algemesí, autor de molts llibres traduïts a diverses llengües amb els quals molts dels assistents estan aprenent a llegir en valencià aconseguí enlluernar majors i menuts i, en acabar la seua intervenció va signar exemplars del seu llibre “Jo Tirant, tu Carmesina”.

I van fer-se les sis i les set i les huit, quan el president de l’executiva jordanera Pere Borrego i la fallera major de 2016, Carme Llopis Borrego van fer d’amfitrions d’Ainhoa Rivera, Alícia Moreno, Paqui Castelló, Begonya Corts, Almudena Reig, Andrea Fresquet, Alba Molins, Emma Martínez, Pepa Esbri, Iris Alonso, Maria Bernabeu, Beatriu Díaz i Tamara Delgado, és a dir, les candidates a fallera major de València de 2016, que no sols, llegiren per als assistents nous episodis de la novel·la, sinó que també van fer públiques les seues dedicatòries al llibre d’honor de la comissió.

Així fou com llegint, llegint culminà la jornada. 

 

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra