2_FESTA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

LLARGA VIDA Al TIRANT DE LLETRA

El passat dilluns 3 d'octubre, en la nostra seu social, es va reprendre la lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc, que, al llarg de la setmana i com en anteriors edicions, va comptar amb activitats culturals i amb lectors convidats molt especials.

El dimarts 4 a la vesprada, va tenir lloc una sessió dedicada als més menuts, “Tirant d’escolars”, amb la lectura dramatitzada de l'adaptació infantil realitzada per Pasqual Alapont a càrrec de xiquets i xiquetes; i amb la presentació dels llibres La Maria no té por i Els amics del Butoni, d’Andana Edicions, a càrrec de l'escriptor Francesc Gisbert i de l'editor Ricard Peris. La trobada va finalitzar amb un berenar oferit en la nostra seu social. Eixa mateixa vesprada, també comptaren amb la participació com a lectores de la Cort d'Honor infantil de València 2017 i el seu jurat.

El dimecres 5 i el dijous 6 vam rebre la visita de jugadors del Levante U.D., Pedro López i Rubén García, i del cap de premsa de l'equip, Emilio Nadal; i del Valencia C.F., Dani Parejo i Fernando Giner; que ens van acompanyar en la lectura de l'obra de Martorell. La nit del dijous 6, després de la visita de la Cort d'Honor de València 2017 amb el jurat, i com en anteriors edicions, va tenir lloc “les intimitats del Tirant”: la lectura dels episodis eròtics de la novel·la. Per a tal efecte, vam comptar amb la participació dels integrants de “La tertulia de ellas” del programa Gente de Fallas d'Onda Cero Valencia: Isa Conejero, Nuria Llopis, Paloma Redondo i Voro Peiró; amb Pepe Boix i Estefanía López, FMV 2015.

El dissabte al matí ens van acompanyar membres de l’Associació d’Estudis Fallers; l'escriptora Fani Grande; els regidors de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano i Sergi Campillo; la Consellera d'Agricultura, Elena Cebrián; i el Secretari Autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro.

El mateix dissabte, a la vesprada, va tenir lloc la cerimònia de clausura que, al igual que en 2015, es va traslladar a l'interior del Palau de la Generalitat amb la participació del Molt Honorable President de la Generalitat, Ximo Puig; la Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la Diputada de Podemos per València, Fabiola Meco; la membre del Consell Valencià de Cultura, Ana Noguera Montagud; i el President de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer.

Passada la mitjanit, en la nostra seu social, van arribar “les golfes del Tirant”, a càrrec de l'irreverent i corrosiu humor de Xavi Castillo, amb el seu Xavi Castillo News i l'habitual i particular repàs crític de l'actualitat política i social. La XVI del Tirant va concloure el matí del 9 d'octubre amb la intervenció final del nostre president, Pere Borrego Pitarch.

Tirant de Lletra, un any més, segueix viu i amb la mateixa força, a través d'esta iniciativa més que consolidada, autèntic i sonat referent de la vida cultural vinculada a les falles.

VISCA EL TIRANT DE LLETRA 2017!.

{oziogallery 659}

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra