2_FESTA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

COM ENS AGRADA FER TEATRE

El passat diumenge 19 de febrer, en el teatre Talía de València, va tenir lloc la proclamació de les falleres majors de Na Jordana per a este exercici. Amb l’apropòsit “Un Patrimoni de Conveniència” –text original de Jesús I. Català-, la comissió del Carme va retre homenatge al Segle d'Or de les lletres castellanes, amb la recreació d'una companyia de teatre de l'època ambientada en un corral de comèdies del segle XVII.

La representació va començar en el carrer de Cavallers amb un preludi que representava l'arribada dels comediants a la ciutat, per a prosseguir a l'interior del teatre amb una obra dividida en tres quadres –que narraven la vida interna de la companyia- i tres actes –l'obra de teatre que eixa mateixa companyia està representant, en un divertit joc de metateatre-. Encara que ambientada en la decadent València del segle XVII, el text estava farcit de subtils i crítiques referències a l'actualitat política i fallera, alternant les parts en prosa dels quadres amb la versificada dels actes.

La representació va comptar també amb dos cameos destacables: l'actuació sorpresa de Pilar Soriano, regidora de l'Ajuntament de València, amb una irònica escena de borratxos sobre la brutícia en la ciutat. Pere Fuset va participar en un dels números musicals de l'obra, rememorant una escena de “Tacones lejanos” d'Almodóvar passada pel filtre faller, quan un dels ballarins, contra la seua voluntat, li va fer pujar a l'escenari.

El recent reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat va ser un altre dels leitmotiven de la proposta, especialment en el tancament de l'obra i en l'apoteosi: un cant al patrimoni cultural, sinònim de tolerància, germanor i fraternitat. Després de la representació, el president de l'Associació Cultural Falla Na Jordana, Pere Borrego Pitarch, va fer públic nomenament de la fallera major del present exercici: Na Dolors Atienza Asensi, que també va dirigir unes emocionada paraules a la concurrència.

Tot seguit, va tenir lloc la proclamació de la fallera major infantil, María Albella Sala, amb una breu representació per part de la comissió infantil escrita per Alejandro Lagarda i vinculada a la temàtica de la falla infantil 2017. “Ja no tenim per” un cant a la tolerància vinculada al bestiari tradicional valencià i al foment de la lectura en la nostra llengua, amb els jocs d'un grup de xiquets. Després de l'apoteosi, es va gaudir d'un concert per part de Dani Miquel que va fer les delícies de tot el públic.

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra