4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

NADALS PER UN TUB 

El passat dia 9 de desembre, en la nostra seu social, va tenir lloc la inauguració de la proposta betlemística de Na Jordana per al nadal 2017/2018: “De Festa en festa: Navidades por un tubo”.

L'acte, conduït pels xiquets Guillem Borrego Monforte i Aitana Miralles López, va donar a conèixer de manera pública un extens Betlem que, en un seguit de diorames, recorre tot el cicle de Nadal, articulat a través del conjunt de festejos que, durant pràcticament dos mesos, es desenvolupa des del dia de sant Nicolau (6 de desembre) fins a la Candelera (2 de febrer); ressaltant les diferents tradicions –locals, foranes i adaptades- de les festes nadalenques (sorteig de Nadal, el “cant de la Sibil.la”, l'arribada del Pare Noel, la festa de Cap d’Any, la cavalcada de Reis…)

Tot el muntatge compta amb un leitmotiv material, els tubs de cartó. Estos, han servit com a base física per al desenvolupament de les escenes, presidides pel tradicional naixement, realitzat en esta ocasió amb siluetes de fusta. Figures que brollen d'un organista i un orgue d'església, realitzat amb el mateix material; sens dubte l'instrument musical més lligat a les pràctiques litúrgiques i religioses dins de la tradició cristiana occidental i que ens retrotrau a la llegenda de l'orgue de Sollana. La proposta es completa amb la reproducció d'una àmplia selecció d'obres pictòriques de referència sobre el misteri del naixement de Jesús de Natzaret, des dels diferents corrents artístics.

El nostre president, Pere Borrego Pitarch, va donar la benvinguda a la concurrència després de completar l'escena del naixement en companyia de la nostra fallera major 2018 (Nuria Llopis Borrego), la fallera major infantil 2018 (Anna Maria Nave Fullana) i el president infantil (Oliver Martínez Castelló). L'acte inaugural va comptar, a més, amb la presència de Pere Fuset (regidor de cultura festiva de l'Ajuntament de València i president de JCF), la regidora Pilar Soriano, Gil Manuel Hernández (director dels museus de la festa de València), Antoni Villena (presidente de l’Agrupació Falles Barri del Carme) i Rafael Ferraro (president de la Federació de Falles de la Secció Especial).

Des del diumenge 10 de desembre de 2017 fins dijous 4 de gener de 2018, el Betlem obrirà les seues portes públicament en un ampli horari que pot ser consultat en esta mateixa pàgina web i en les xarxes socials en les quals estem presents (facebook; twitter, Instagram i Google plus), al costat d'un sucint dossier amb dades curioses i interessants sobre les coses que trobaràs quan vingues a visitar-nos. 

Un any més, Na Jordana, en el seu complet programa d'activitats anuals, ha sigut fidel a la cita amb la tradició nadalenca, sempre amb una proposta original i d'avantguarda que, novament, es convertirà en una cita imprescindible del Cap i Casal en estes festes especials

{oziogallery 671}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra