6_ICONA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

EXALTACIÓ DE LES FALLERES MAJORS DE NA JORDANA 2018 

El passat dissabte dia 10 de febrer, el teatre Talia de València va ser l'escenari per a la exaltació de les nostres màximes representants per al 2018: Anna Maria Nave Fullana i Nuria Llopis Borrego.

La presentació infantil, programada a les 18h30, es va iniciar amb la recepció a les portes del Talia per part del nostre president, Pere Borrego Pitarch, de les màximes representants acompanyades del president infantil, Oliver Martínez Castelló, i al són del tabal i de la dolçaina.

Una vegada en el teatre, es va iniciar la representació per part dels xiquets de la comissió de l’apropòsit Donetes a Tota Màquina –escrit per Alejandro Lagarda i supervisat per Vicent Borrego- que, reprenent el tema de la nostra falla infantil dels germans García Pérez, va suposar un al·legat per la igualtat de gènere; fent repàs per dones rellevants per la seua aportació a la ciència, la cultura, l'art i la política.

Després de la representació, el president infantil va donar pas al seguici que exaltaria a Anna Maria Nave Fullana com a fallera major infantil de Na Jordana 2018, amb la imposició de la banda i l'audició en la veu de Pere Borrego del poema dedicat a Anna Maria i signat per Jesús I. Català.

L'himne de la falla va posar fi a la part protocol·lària de la presentació, per a donar pas a un espectacle de màgia de Kekoperfil que va fer les delícies dels més menuts congregats en el teatre.

A les 22h30 es va donar inici a la presentació major a concurs, amb l'arribada al teatre de les màximes representants igualment rebudes pel nostre president.

Després de la seua entrada, es va donar inici la representació de l’apropòsit La gàbia del periquito, escrit per Jesús I. Català i dirigit per Pere Borrego amb la col·laboració de Ilion Trebicka. Una autèntica farsa política i fallera sobre el poder que va tenir com a excusa argumental una particular assemblea d'aus –i d’altres mamífers volàtils- amb un senzill però espectacular muntatge, on va destacar la caracterització i maquillatge dels actors de Na Jordana Teatre, responsables de l'acció sobre les taules del Talia.

Una autèntica falla portada a l'escena. I tot a través de la delicada arma de la sàtira que és –o hauria de ser- el sentit últim de les Falles. Demolidora obra, en tot cas. O així ho va demostrar la reacció del públic entre la sorpresa, la rialla còmplice i la sorda ràbia contingut. Cada detall va ser cuidat al màxim en la posada en escena, amb un equip tècnic i artístic sempre a l'altura de l'audàcia jordanera.

Després de l’apropòsit, Pere Borrego –abillat de Braveheart en al·lusió directa al tema de la nostra falla 2018 Llibertat! de Toni Pérez i José Gallego- va donar pas al seguici de la fallera major, precedida pels gaiters i per l'arenga dels membres de la comissió abillats d'escocesos.

Després de la imposició de la banda i del poema de Jesús I. Català dedicat a Nuria i llegit pel nostre president i per Carmen Llopis Borrego; la pròpia Nuria va dedicar unes paraules d'agraïment a tot el treball realitzat per a la presentació -sempre a la “manera de Na Jordana”- i a la seua família, en un moment tan important per a ella en assumir la màxima representació de la comissió en la qual ha crescut i que roman indissolublement unida als seus éssers més volguts.

L'acte també va comptar amb el sentit homenatge per part del president i de la comissió al nostre tristament desaparegut company Álex Campón, amb la presència en escena del vestit del personatge que haguera representat si la sempre injusta mort no ens ho haguera arrabassat de forma tan terrible fa tan sol una setmana.

L'acte va finalitzar amb l'audició dels himnes i l'epíleg musical amb una particular i jordanera versió del tema Volare, adaptat per Vicent Borrego Pitarch, Jesus I. Català i Alejandro Lagarda.

Una representació amb la qual, novament, la nostra associació va saber estar a l'altura com a autèntic referent d'este particular gènere teatral i en la què Na Jordana va saber demostrar que sempre sap com fer un pas més enllà en tot allò que es proposa. Un muntatge original, amb una dramatúrgia molt estudiada i amb eixe sentit de l'humor i crítica sempre tan necessaris.

Fotografies: Antonio Cortés Latre i Na Jordana.

{oziogallery 672}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra