8_LLENGUA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

I PEL JULIOL, LA MARE DE DÉU DEL CARME! 

Com cada any, en les vespres i en el Dia de la Mare de Déu del Carme (15 i 16 de juliol), els nostres representants van participar amb altres falles del sector en les activitats programades per la confraria de la parròquia de la Santíssima Creu, en honor de la patrona del barri.

Estes activitats van començar les vespres del dia gran amb una càlida ofrena de flors i el muntatge del tapís confeccionat des de l'any 2011 pel col·lectiu Carme, t’estime –Na Jordana, Blanqueries i Mossén Sorell-Corona-  van servir novament de preludi al dia gran de la festa.

El 16 de juliol, després d'assistir a la missa de descoberta, amb el característic i tradicional olor de l'encens i de la murta, va tenir lloc la solemne processó en la qual alguns dels nostres companys i companyes van participar com a representants, clavaris o veïns del barri. En acabar, en la pròpia plaça del Carme, va tenir lloc el Cant de la Carxofa: un xiquet vestit d'àngel dins d'un artefacte amb forma de carxofa, canta un poema musicalitzat dedicat a la Mare de Déu acompanyat per l’orquestra i el cor de la “Capella del Mestre Sansaloni”  Este cant ve del de les representacions asuncionistes que es representaven en moltes esglésies, principalment en la catedral de València, sent un costum molt popular als pobles de l'horta de València durant el segle XIX i que s'ha anat perdent, amb algunes excepcions com Aldaia, Alaquàs i Silla i el barri del Carmen a València.

La processó de la Mare de Déu del Carme ha sigut tradicionalment el comiat oficiós dels representants de Na Jordana, com a últim acte festiu de l'exercici abans del nomenament dels que seran els seus successors i les seues succesores. Per la qual cosa, ni Nuria Llopis Borrego, ni Anna Maria Nave Fullana ni Oliver Martínez Castelló, acompanyats del president Pere Borrego Pitarch; no van voler perdre's esta tradicional festivitat del nostre barri com a fermall final d’un any formidable.

{oziogallery 680}

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra