Falla NaJordana

  • 2019-Cabecera05
  • 2019-Cabecera06
  • 2019-Cabecera02
  • 2019-Cabecera04
  • 2019-Cabecera03
  • 2019-Cabecera01
  • 2019-Cabecera07
  • 2019-Cabecera08

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

LLIBRET 2019

   

UNA PRIMAVERA MOGUDETA 

Comencem un nou exercici amb la mateixa il·lusió de sempre i energia renovada després d'uns dies de pausa, anunciant els qui seran els responsables dels nostres projectes per al pròxim exercici.

Davant la decisió de Toni Pérez Mena, responsable de la realització de les nostres falles durant els últims tres exercicis, de prendre's un descans en la breu però intensa col·laboració amb Na Jordana, renovem la nòmina artística confiant el relleu a Mario Gual, qui plantarà per primera vegada en la nostra comissió de la mà de Carles Corredera (Altres formes de vida, altres formes de ser, 2015) com a màxim responsable del disseny del nostre projecte, sent manifesta la il·lusió de tots dos de treballar colze a colze amb la comissió en un projecte comú. Agraïm a Toni i a la resta del seu equip la impecable labor realitzada durant aquests anys i reiterem la nostra voluntat de mantindre obertes les portes a possibles i futures col·laboracions.

Així doncs, replantegem la constitució de l'equip amb els artistes anteriorment esmentats i la renovació de Miguel Hache (Fils, 2019) qui, al costat de Reyes Pe col·laboradora habitual de Miguel, tornara a fer les delícies dels més xicotets de Na Jordana amb el seu peculiar i digne treball.

Continuant amb el calendari habitual d'actes en els quals participa la nostra Associació Cultural, els i les representants de Na jordana 2019, van assistir com a convidats a les activitats proposades per l'Altar de Sant Vicent del barri del Carmen, al qual també pertanyen números membres de la nostra associació i en el qual participen activament en l'escenificació dels miracles alguns dels infantils de la nostra falla: Guillem Borrego (Sant Vicent), Aitana Miralles i Guille Villena (president infantil 2019). Entre els actes als quals es van sumar els nostres representants estava tant la processó que es duu a terme en la demarcació d'aquest altar, com l'ofrena floral que organitza la Junta Central Vicentina al costat de la resta d'alteres de la ciutat de València.

Uns dies després una representació de la delegació de cultura de Na Jordana, encapçalats pel Vicepresident 1r i coordinador del llibret de la nostra falla Vicent Borrego Pitarch, es va desplaçar fins a Gandia, on va tindre lloc la XIV Mostra de Llibrets de la Comunitat Valenciana, organitzada des de l'any 2006 per la Junta de Federació de Falles de Gandia i l’Associació d’Estudis Fallers amb la intenció de promoure la creació d'un punt de trobada per a les falles i fogueres que treballen per a fer del llibret un mitjà de comunicació modern que de valor  a la cultura valenciana i a la festa. Amb el títol “Llibrets i plataformes digitals”, vam tornar a participar d'aquest esdeveniment en el qual no solament s'exposa una mostra de les millors publicacions si no que a altres es completa amb l'organització de xarrades i taules redones que tracten diversos temes i aspectes associats amb l'edició dels llibrets. Aqueixa mateixa vesprada, ja en la plaça del Carmen, va tindre lloc la tradicional dansà amb motiu de les Creus de Maig organitzada per l’Agrupació de Falles del Barri del Carme. Dansà precedida per l'ofrena en la Parròquia de la Santíssima Cruz per part de les falleres majors del barri, en la qual van participar nostres màximes representants del 2019 Diana Rey Pajares i Claudia Guillen Bartual acompanyada del nostre president infantil Guillermo Villena Romero.

Per a completar els actes de les creus de maig, com és habitual, organitzarem al costat del grup de danses a Alimara i la Societat Coral El Micalet, la ronda dels cants de maig, amb el següent recorregut pels carrers del barri del Carmen; capella de la Mare de Déu del Carme a l'església de la Santa creu, Plaza de la Santíssima Cruz i illeta enfront del pont de sant José als peus de l'escultura de la Verge del Carmen. L'acte finalitzà amb un vi d'honor al costat dels convidats, convidades i participants.

Per a finalitzar el mes de maig, els nostres representants van participar en la solemne processó a la Mare de Dèu dels Desemparats que té lloc anualment el segon diumenge de maig a la ciutat de València.

Fotografies: Oscar Miralles, Junta Central Vicentina, Antonio Cortés i Arxiu Na Jordana.

Representants

Monuments

Tirant de Lletra