5_ TRADICI.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

SESSIÓ D'OBERTURA DEL XVII TIRANT DE LLETRA 

El claustre del Centre Cultural del Carme torna a ser el protagonista de la lectura anual del Tirant Lo Blanc.

El passat diumenge 1 d'octubre, en el claustre Centre Cultural del Carme, va tenir lloc la sessió d'obertura de la present edició del Tirant de Lletra, la lectura col·lectiva de la novel·la “Tirant lo Blanc” amb motiu de la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana.

L'acte, conduït per María José Gallego i Pere Borrego Alcaide, es va iniciar amb la presentació dels diferents personatges de la novel·la, a càrrec de Na Jordana Teatre -en diferents idiomes: valencià, castellà, anglès, francès i italià- i el desglossament de tots actes que, al llarg de la setmana del 2 al 8 d'octubre, tindran lloc en la nostra seu social.

A continuació, els primers capítols de la novel·la van ser llegits per reconegudes figures de l'àmbit cultural, audiovisual, cultural i faller: Raquel Alario Bernabé (Fallera Major de València 2017), Empar Marco (directora general de À PUNT), Josep Enric Muñoz Lladró (representant del grup PSPV-PSOE a les Corts Valencianes), Josep Antoni Fluixà (President Fundació Bromera per al Foment de la Lectura), Joanjo Trilles (President de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters),  Anna Maria Nave Fullana i Oliver Martínez Castelló (representants infantils de Na Jordana 2018) i Nuria Llopis Borrego (Fallera Major de Na Jordana 2018).

Seguidament, el nostre president, Pere Borrego Pitarch, va donar per inaugurada la XVII edició donant pas a la pregonera de 2017, Beatriz Garrote (expresidenta de l'Associació de Víctimes del Metro) que va actualitzar, amb un caràcter reivindicatiu, el contingut del Tirant, traslladant les seues gestes al present i a les causes que en l'actualitat exigeixen lluita i compromís.

Com cada any, el fermall final a la sessió d'obertura ho va posar un espectacle musical, enguany a càrrec de Xorimita Trad. Project; liderat per Miquel Gironés. Van oferir un viatge musical a través de la cartografia sonora mediterrània, que va fusionar melodies tradicionals valencianes (danses del Corpus, la Muixeranga d’Algemesí…) amb altres sonoritats mestisses delmare nostrum amb l'aportació d'instruments heretats de diverses èpoques i àmbits musicals. Actuació que va fer les delícies dels assistents a este esdeveniment.

Un any més, Na Jordana confirma el bon estat de salut d'una de les seues propostes culturals més singulars. Sense més, els presentadors van concloure emplaçant als assistents a la participació en la lectura col·lectiva.

{oziogallery 665}

Imatges: Antonio Cortés Latre i Na Jordana

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra