2_FESTA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

TOTA UNA SETMANA TIRANT DE LLETRA 

El passat dilluns, 2 d'octubre, va començar en la nostra seu social la lectura de la versió dramatitzada del “Tirant lo Blanc” de Joanot Martorell, adaptada per Anna Marí, Josep Daniel Tormo i Josep Vicent Valero (Crit companyia de teatre); amb tots els lectors que han volgut compartir esta activitat cultural que compleix la seua XVII edició.

Com en altres convocatòries, al llarg de la setmana s'han donat una sèrie de trobades i activitats lúdiques vinculades a la lectura de la nostra novel·la més universal.

El dimarts, dia 3, van participar de la lectura les falleres majors del sector del Carme. El dimecres va tenir lloc la sessió “Tirant d’esport” amb la presència de Salvador González (team manager del València C.F.), Antonio “Toño” García (jugador del Llevant U.D..) i Emilio Nadal (cap de premsa del Llevant U.E.); les falleres majors de la Federació de Falles de la Secció Especial; el regidor del grup municipal Ciutadans a l’Ajuntament de València, Manuel Camarasa; i el quadre d’actors que donaran vida, en el nostre barri, a l'obra “Don Juan Tenorio” de José Zorrilla la nit del 31 d'octubre per segon any consecutiu.

El dijous, va anar el torn dels més menuts. De mà de l'escriptora Fani Grande, els xiquets i xiquetes que van acudir a “Els berenars del Tirant” es van divertir en una una jornada d'animació lectora infantil que va tenir com a fil conductor el llibre de l'autora “Empar, fallera major infantil” (Editorial Bromera). A més, es va gaudir de l'estrena mundial del tema “Empar, fallera major” que protagonitza la segona part literaria del personatge creat per Fani Grande; composició interpretada pel grup De Saó. A esta sessió també van acudir com a lectores les candidates a fallera major infantil de València 2018.

El divendres 6, vam comptar amb la presència com a lectores de les candidates a fallera major de València 2018, Fani Grande Serrano, esta vegada com a lectora, Javier Tejero, vice-president primer de JCF (Junta Central Fallera) i Rafa Martí Monforte, presdient de la comisió de la Falla Ángel del Alcácer – José Maestre “El Cid”.  

Finalment, el dissabte, 7 de octubre, arribat el momento dels capítols que que contenen la lectura més eròtica del Tirant lo Blanc, un grup de lectors i lectores experimentats del barri del Carmen (Antoni Villena, Joan Gómez, Emparo Cebriá i Anna Romero) van posar veu als personatges de Tirant, Carmesina, Plaerdemavida, la vídua etc.

En este moment encara quedaba: la clausura oficial en el Palau de la Generalitat, amb la participació del Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, En Ximo Puig i Ferrrer, la nit de café-teatre “Les Golfes del Tirant” amb Oscar Tramoyeres i la jordana festiva de convivència del 9 d’octubre. Però des d'ací, volem agrair de bestreta, l'assistència i col·laboració dels més de 200 voluntaris i voluntàries anònims/as que han fet possible, un any més, la lectura continuada del XVII TIRANT DE LLETRA.

{oziogallery 666}

 

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra