3_ART.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

NADAL ENTRE BORUMBALLES!

El passat dia 10 de desembre, en la nostra seu social, va tenir lloc la inauguració de la nostra proposta betlemnística per al Nadal 2018/2019.

Amb el títol “Uns Nadals de borumballa”, la instal·lació ret homenatge a sant Josep artesà, en la seua doble condició de fuster i de patró de les Falles, a través d'una proposta realitzada íntegrament amb fusta i amb un discurs igualitari i no sexista en la qual sant Josep és l'encarregat de portar al xiquet en braços. En el Betlem es recrea l'obrador d'un fuster presidit per la figura de “Pepet borumballa”, que en la locució que es reprodueix durant la visita a la instal·lació (amb les veus d'Anna Maria Nave, Maria Albella, Aitana Miralles i Guillem Borrego) fa un recorregut per les diferents escenes relacionades amb el relat evangèlic del naixement del Messies. Així, moments com l'anunciació, l'adoració dels mags o la fugida a Egipte, s'integren entre els diferents elements de treball del taller artesanal del fuster. I seguint amb l'homenatge a sant Josep, apareix també en el Betlem una reproducció del desaparegut Portal Nou, un dels accessos a la ciutat emmurallada de València que es trobava junt al convent de sant Josep i enfront de l'homònim pont; tan vinculats a la comissió de Na Jordana per ser en este lloc on plantem falla actualment. Front al Portal Nou es recrea l'antic llit del riu Túria, amb tot un seguit de personatges gaudint de la zona enjardinada, amb jocs tradicionals, esports i d’altres activitats d'oci.

El Betlem compta també amb una exposició dedicada als més importants fusters que han realitzat falla al llarg dels anys. L'ofici de fuster, com a germen de l'actual ofici de l'artista faller, recupera en esta exposició la importància que mereix com a homenatge també a totes aquelles persones que van exercir eixe ofici de manera anònima però que van ser necessàries per al desenvolupament posterior de les falles.

Després de la pública presentació del projecte, el nostre president, Pere Borrego Pitarch; la nostra fallera major 2019, Diana Rey Pajares; el nostre president infantil 2019, Guillermo Villena Romero i la nostra fallera major infantil 2019, Claudia Guillén Bartual; van disposar l'última escena en el conjunt de la instal·lació. En el seu parlament, el nostre president va agrair novament els esforços de tots els membres de la comissió que han portat a bon terme, amb el seu afany de superació i d’entrega al treball col·lectiu, tot el projecte; així com a tots els que ha proporcionat idees per al muntatge d’“Uns Nadals de Borumballa”: Manolo Sanchís, Juanjo García i Iván Esbrí.

L'acte va comptar també amb la presència de Pilar Soriano (regidora de l’Ajuntament de València), Pilar Bernabé (assessora del grup parlamentari socialista en els Corts Valencianes), José Ramón Espuig (mestre major del gremi d'artistes fallers de València), Ximo Esteve (secretari del gremi d'artistes fallers de València), Toni Pérez Mena i Miguel H (els nostres artistes 2019) i l'artista faller Joan S. Blanch.

El nostre Betlem romandrà obert al públic del 10 de desembre del 2018 al 4 de gener del 2019. Dies laborables de 17h00 a 21h00. Dissabtes i diumenges de 10h00 a 14h00 i de 17h00 a 21h00.  Tancat el dilluns 24, el dimarts 25 (matí), el dilluns 31 (vesprada) i el dimarts 1 (matí).

Més informació en esta mateixa pàgina web i a través de les nostres xarxes socials.

Na Jordana agraeix novament a totes les persones que han fet possible un any més el nostre Betlem, amb el qual us desitgem a totes i a tots unes excel·lents festes de Nadal i un magnífic 2019.

{oziogallery 691}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra